Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 13.30 uur
Alcoholcontrole

DE BILT/BUNNIK Op zaterdagavond is er op twee plaatsen een alcoholcontrole gehouden. Hieraan werkten diverse afdelingen van de politie en 3VO mee. Tussen negen uur en elf uur is er gecontroleerd op de Soestdijkseweg Zuid in De Bilt. Tussen twaalf en twee uur zondagmorgen is er gecontroleerd op de Schoudermantel/Kosterijland in Bunnik.

In totaal moesten 537 automobilisten een blaastest afleggen. Tien bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed. De hoogst gemeten alcoholpromillage bedroeg 1.7. Drie automobilisten bleken na de ademanalyse net onder het wettelijk maximum van 0.5 promille te zitten. Zij konden naar huis rijden. De overige bestuurders kregen rijverboden en enkelen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Dronken man slingert over A28

ZEIST Rond tien uur zaterdagavond werd de politie gestuurd naar de Rijksweg A28 waar een automobilist met aanhangwagen gebruik maakte van twee rijbanen en de vluchtstrook. Ter hoogte van de carpoolplaats Boulevard is de bestuurder, een 45-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontrole

DE BILT Zaterdagmiddag controleerde de politie tussen twaalf uur en half twee op de Utrechtseweg in De Bilt op snelheid. Aldaar geldt een maximum toegestane snelheid van 80 km/h. In totaal passeerden 537 automobilisten het controlepunt. 85 Bestuurders overtraden de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/h.