Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 13.30 uur
Automobilisten rijden onder invloed

COTHEN Zaterdagavond heeft de politie op de Provinciale weg N229 de bestuurder van een auto gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Na een eerste controle bleek de bestuurder, een 32-jarige man uit Zeist, teveel gedronken te hebben. Tijdens de controle en het afnemen van de blaastest gedroegen twee medepassagiers zich agressief tegenover de agenten. Ook zij hadden teveel alcohol genuttigd.

Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de man uit Zeist een alcoholpromillage van 1,25 promille in zijn lichaam te hebben. Met een dagvaarding en een rijverbod van vijf uur is de man heengezonden.

VEENENDAAL Zondagmorgen omstreeks kwart voor drie controleerden agenten op de Nieuweweg de bestuurder van een auto, die eveneens te diep in het glaasje had gekeken.

De automobilist, een 36-jarige man uit Veenendaal, rook sterk naar alcohol en was zeer onvast ter been. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,7 promille alcohol aan. Aangezien de verdachte niet in het bezit is van een rijbewijs, kon deze niet worden ingevorderd.

Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake rijden onder invloed en het niet bezitten van een geldig rijbewijs. Met een rijverbod van 8 uur op zak zonder auto mocht hij weer vertrekken.