Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 13.55 uur
Onder invloed tegen boom

WOUDENBERG Zaterdagmorgen is een automobilist onder invloed met zijn rechter voorwiel in de berm geraakt en via een boom op de andere weghelft terecht gekomen.

Omstreeks kwart voor zes reed een 20-jarige man uit Ankeveen over de Geerensteinselaan in de richting van Woudenberg. Vermoedelijk door het gebruik van alcohol raakte hij de controle over zijn auto kwijt en kwam via de berm en een boom op het weggedeelte terecht dat bestemd is voor het tegemoetkomend verkeer.

De man uit Ankeveen en een 18-jarige medepassagier uit Hilversum raakten bij dit ongeval licht gewond. Een blaastest van de bestuurder toonde aan dat hij alcohol had genuttigd. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het Lichtenberg Ziekenhuis vervoerd.

Na een korte behandeling op de Eerste Hulp is de bestuurder van de auto overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Daar bleek hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dronken mannen geven overlast

AMERSFOORT Op zaterdagmorgen hield de politie omstreeks kwart over tien op de Sara Burgerhartsingel twee mannen aan die voor overlast zorgden.

Zij hadden zich al eerder op Station Schothorst gemanifesteerd en verschillende passanten lastig gevallen. De mannen, 48 en 58 jaar uit Amsterdam, bleken dronken te zijn en zijn voor openbare dronkenschap aangehouden. Met een proces-verbaal op zak zijn ze naar huis gestuurd.