Politiebericht Flevoland: gehele regio 20-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Aanrijding Hopweg
BANT Een 26-jarige Almeerder is afgelopen nacht op de Schoterweg gewond geraakt aan zijn hoofd, nadat hij betrokken was geweest bij een ongeval. De man zat als passagier in een auto bestuurd door zijn vader, een 51-jarige man uit Lemmer. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak van de weg en de auto kwam tot stilstand in de sloot. Een gewaarschuwd familielid heeft de Almeerder naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De auto moest afgesleept worden.

Onder invloed
URK Nadat een 60-jarige automobilist uit Marknesse zaterdagavond op de Singel bijna tegen een politieauto aanreed, kreeg de man een stopteken. Daar reageerde hij niet op, waarna de agenten hem ter hoogte van de Pieter Romkesweg aan de kant zetten. De bestuurder bleek haast niet meer op zijn benen te kunnen staan en werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Terwijl de politieagenten wachtten op assistentie om zowel de verdachte als zijn auto naar het bureau over te brengen, probeerde de verdachte een van de agenten een vuistslag te geven. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord, waar hij 800 ug/l blies (1,8 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor is de verdachte heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen na vechtpartij
DRONTEN Bezoekers van twee horecagelegenheden zijn afgelopen nacht op de Educalaan met elkaar slaags geraakt nadat er eerst beledigingen waren uitgewisseld. Bij komst van de politie was een van de twee groepen al weer verdwenen, maar kwam later terug. De politie heeft toezicht gehouden om te voorkomen dat het weer tot een treffen zou komen en heeft uiteindelijk, met hulp van een van de horeca-eigenaren, een groep jeugd naar huis gestuurd. Een 17-jarige jongen uit Dronten die niet naar dit bevel wilde luisteren, is aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij heengezonden. Ook een 29-jarige man is aangehouden (op verdenking van mishandeling), nadat twee horecabezoekers tegen de politie verklaarden door hem geslagen te zijn. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Lelystad.

Aanrijding Houtribweg
LELYSTAD Op de Houtribweg is zaterdagavond, ter hoogte van de afrit van de A6, een 30-jarige automobilist uit Ommen -nadat hij geen voorrang kreeg- in botsing gekomen met de auto van een 34-jarige automobiliste uit Enkhuizen. Een 13-jarige meisje uit Enkhuizen, dat als passagier bij de vrouw uit Enkhuizen in de auto zat, raakte gewond aan haar hoofd en is door het personeel van de GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

Aanhouding op verdenking van openlijke geweldpleging ZEEWOLDE De politie heeft zaterdagavond bij zijn woning aan de Citroenvlinder een 36-jarige man uit Zeewolde en een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De twee worden er van verdacht schuldig te zijn aan de mishandeling van een 18-jarige jongen uit Zeewolde, eerder die avond op het Flevoplein. Het slachtoffer vertelde door één van de verdachten te zijn aangesproken terwijl hij met vrienden wat zat te drinken. De man, die ogenschijnlijk onder invloed was, vroeg om een pilsje en toen hij dat niet kreeg sloeg en schopte hij de 18-jarige. Ook de andere aangehouden man wordt ervan verdacht geslagen te hebben. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling gesteld; de twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Almere.

Bevel niet opgevolgd
ALMERE Nadat een agent zaterdagmiddag constateerde dat een auto al bijna een uur geparkeerd stond bij een ononderbroken gele streep op de Tegelzettershof, werd een bon uitgeschreven en de sleper besteld. Toen die arriveerde kwam ook de bestuurder van de auto terug, die vervolgens de keuze kreeg: voorrijkosten betalen of zijn auto laten wegslepen. De man weigerde de kosten te betalen en probeerde weg te rijden. Hij wilde op bevel van de politieagent ook niet uit de auto komen en is daarom aangehouden. Na verhoor op het politiebureau en het betalen van de voorrijkosten, is hij aan het begin van de avond heengezonden.

Aanrijding Windvangpad
ALMERE Een 17-jarige bromfietser uit Almere heeft zaterdag aan het eind van de middag zijn been gebroken, nadat hij op de kruising van het Windvangpad met de E.F.van den Banweg geen voorrang kreeg en in botsing kwam met een auto. De jongen is per ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Vervelend op straat
ALMERE In de Bottelaarspassage is zaterdagavond een 34-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De man dronk bier op de openbare weg terwijl de politie hem vertelde dat dat niet mocht, maakte obscene gebaren naar de agenten en liep te schreeuwen. Na verhoor op het politiebureau is hij zondagochtend met verschillende bekeuringen in zijn bezit naar huis gestuurd.

Vals geld
ALMERE Nadat twee klanten zaterdagavond bij een horecagelegenheid aan de Bleekerstraat betaalden met een vals briefje van 25 gulden, heeft het personeel de verdachten aangehouden en de politie gewaarschuwd. Die heeft de twee (19 en 21 uit Almere) meegenomen naar het bureau en het valse geld in beslag genomen. Na verhoor zijn ze diezelfde nacht heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.