Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 20-05-2001:13.00 uur Persberichten van District Heerlen
Persberichten

Heerlen

Heerlen; gebroken neus
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur liep een 31-jarige inwoner uit Klimmen een gebroken neus op toen tij op de Uilestraat om nog onduidelijke redenen door een onbekende man In zijn gezicht werd geslagen. Het slachtoffer liet zich in het ziekenhuis aan zijn verwonding behandelen. Het slachtoffer was in gezelschap van drie vrienden toen zij de onbekende man die aan het plassen was, passeerden. Nadat de dader iets in de richting van het viertal had gezegd, zou hij zonder verdere reden hebben geslagen.

Heerlen; oplichter/dief niet te stuiten
Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur bleek een 56-jarige zwerver niet te stuiten, toen een horecaondernemer hem probeerde vast te houden, nadat de man bij hem in de zaak voor een bedrag van 57 gulden had gegeten en vervolgens geen geld had om te betalen. De wanbetaler rukte zich namelijk los, waarbij zijn jas werd uitgetrokken en achterbleef. Al snel werd duidelijk dat de jas gestolen was. Aan de jas zaten namelijk nog het prijskaartje en een beveiligingslabel van een Heerlens warenhuis. De dader die bekend staat om zijn praktijken, is door de politie nog niet opgespoord kunnen worden.

Voerendaal; zeer hoog alcoholpromillage
Zaterdagmiddag omstreeks 13.25 uur werd op de Hendrik van Veldekestraat een 55-jarige inwoner uit Voerendaal aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen. De man die onvast ter been was en bijna uit zijn auto viel, moest een blaastest ondergaan. Deze gaf een bloed/alcoholpromillage aan van 2,7. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Heerlen; Ernstig gewonde bij steekpartij
Zondagmorgen omstreeks 09.30 uur raakte een 39-jarige man uit Herzogenrath (D) ernstig gewond toen hij in de buurt van het NS-station in Heerlen, door een 35-jarige inwoner uit Heerlen met een mes in zijn buik werd gestoken. Het slachtoffer dat na de steekpartij te voet is weggelopen naar de Bongerd, werd daar aangetroffen en ijlings met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omtrent zijn toestand is niets nader bekend.
Later in de ochtend werd de 35-jarige verdachte in het Heerlens centrum aangehouden. Aanleiding tot de steekpartij is dat het slachtoffer samen met een vriend onenigheid kreeg met de verdachte over de koop van drugs. In een gevecht dat daarop volgde trok de verdachte plotseling een mes, waarmee hij het slachtoffer in de buik stak.

Brunssum; controles in groengebieden
Zondag hebben twintig opsporingsambtenaren van de politie Brunssum/onderbanken, de Koninklijke Marechaussee en de vereniging van Natuurmonumenten een grootscheepse controle uitgevoerd in de zogenaamde groengebieden in Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Onderbanken. In de ochtenduren leverde een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten steun vanuit de lucht. Voor de controle werd verder gebruik gemaakt van terreinmotoren en -wagens. Doel van de actie was repressief op te treden tegen de overlast van crossmotoren in de Brunssummerheide gelegen binnen de gemeente Landgraaf, Brunssum en Heerlen , de steenberg Hendrik en de Schinveldse bossen in Onderbanken.
Aanleiding tot deze actie zijn de veelvuldige klachten van bezoekers van de natuurgebieden over het gedrag van de crossers alsmede de kwetsbaarheid van de natuurgebieden speciaal van wege het broedseizoen.
`s Morgens werden op de Brunssumerheide in Brunssum twee crossmotoren in beslaggenomen. Enkele motorfanaten wisten de inbeslagname van hun motor te voorkomen door tijdig het natuurgebied te verlaten. In de middaguren werd de actie verplaatst naar de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen. Opgetreden werd tegen overtredingen zoals het laten loslopen van honden, mountainbikers en bromfietsers die zich buiten de daarvoor bestemde paden bevinden en tegen overtredingen van onder andere de Natuurbeschermingswet.
(Voor resultaten kunt u vandaag tussen 15.45 uur en 16.00 uur bellen met de coördinator van de actie: dhr. H. Franssen tel. 06-27014936)

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)