Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag op zondag
13:32 zondag 20 mei 2001

Martin Panman
0651611628

Auto van de weg
NIEUW AMSTERDAM. Zaterdagavond verloor een automobilist de macht over het stuur. De bestuurder reed over de N37 en schrok van een groot voorwerp dat op de weg lag. Toen hij er omheen wilde rijden, raakte de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop, kwam in de berm en belandde uiteindelijk netjes op de wielen onder aan het taluud van de N37. De 40 jarige bestuurder afkomstig uit Klazienaveen en zijn passagier werden verder niet gewond. De politie trof een groot stuk pakpapier aan op de weg. Vermoedelijk is de bestuurder hiervan geschrokken.

Motor onderuit
HUIS TER HEIDE. Zaterdagmiddag ging een motorrijder op de Norgervaart onderuit. De 21 jarige motorrijder afkomstig uit Groningen, haalde op de Norgervaart een aantal voor hem rijdende autos in. Een van deze autos, bestuurd door een 50 jarige inwoonster van Huis ter Heide, sloeg op een gegeven moment links af. Daarbij zag ze de motor te laat. Deze schampte de auto, en kwam te vallen. De motorrijder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in de sloot
HOLSLOOT. Zaterdagmiddag raakte een Emmenaar met zijn auto van de A37. De man verloor de macht over het stuur en kwam in een slip. Vervolgens raakte hij van de weg en kwam in een sloot tot stilstand.. De vier inzittenden, allen inwoners van Emmen raakten allen min of meer gewond en werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Gesloten auto in het bos
GROLLO. Zaterdagmiddag trof een medewerker van Staatsbosbeheer een auto in het bos aan. Het bleek dat de auto, een Golf, op 2 mei was gestolen in Groningen. De auto was volledig gestript. De wielen waren er afgehaald, de koplampen en de achterlichten, de sierstrips, de stoelen en de achterbank en ook de binnenbekleding was er uit gehaald. De auto zal op sporen worden onderzocht.

Inbraak woning
ASSEN. In een woning aan de Groen van Prinsterenlaan in Assen is gisteravond ingebroken. Via een platdak heeft de verdachte een slaapkamerraam verder geopend en is de woning binnen gegaan. In de woning werden alle kamers doorzocht en er werden o.a. sierraden en een GSMmetje gestolen. De 34 jarige eigenaar deed aangifte.

Vernieling naambord NS
COEVORDEN. Getuigen melden dat zondagmorgen vroeg een aantal jongens het naambord van NS Coevorden aan het Stionsplein los hadden gemaakt. De politie kon ze in kraag grijpen en nam ze mee naar het bureau. Voor baldadigheid kreeg de uit Coevorden afkomstige jongeman een proces-verbaal. Toen de politiesurveillance terug reed op het bord op te halen bleek het inmiddels te zijn vernield. Het lag in stukken op het spoor. In de buurt waren 6 jongen en 1 meisje. Deze werden mee genomen naar het politiebureau. Een 21 jarige jongeman uit Coevorden bekende dat hij het bord had vernield. Hij krijgt een proces-verbaal.

Openbare schennis
EMMEN. De politie arresteerde een 30 jarige man, die openbare schennis pleegde voor het raam van zijn woning. Een groepje minderjarige meisjes die zaterdagavond aan het spelen waren aan de Iemingecamp werden geconfronteerd met een man die openbare schennis pleegde voor het raam en op het balkon van zijn woning. De man werd door de politie aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Op hem wordt snelrecht toegepast en vandaag zal hij worden heengezonden. Schoorsteenbrand
PEIZE. Zaterdagavond vloog een schoorsteen van een woning aan de Poelakkers in brand. De bewoners hadden zelf niets in de gaten totdat de brandweer aanbelt en vroeg of ze even binnen mochten komen om de brand te blussen. Toen bleek dat de schoorsteen in brand stond. De brandweer bluste vervolgens de band.

Brand in vuilniscontainer
HOOGEVEEN. Vannacht brak er brand uit in een vuilniscontainer, die onder een carport stond aan de Roggekamp in Hoogeveen. Toen de politie terplaatse kwam troffen zij een man aan die midden op straat met een tuinslang een personenauto aan het blussen was. De auto had onder de carport gestaan. Daar was een vuilniscontainer, vermoedelijk in brand gestoken. Hierdoor raakte de voorkant van de auto ook in brand alsmede een gedeelte van de carport. De auto werd onder de carport weggeduwd en geblust. De brandweer nam het bluswerk over, maar kon niet voorkomen dat er toch flinke schade ontstond. De politie stelt een verder onderzoek in.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe