Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 20-05-2001 Mediaberichten 20 mei 2001 (16.30 uur)

VENLO Gewonde na doorrijding

VENLO Een 30-jarige Blerickenaar raakte zondagmorgen gewond nadat hij met zijn scooter over de Sloterbeekstraat reed en werd aangereden door een personenauto. Omstreeks 7.30 uur reed de Blerickenaar over de kruising Sloterbeekstraat Zuidsingel. Op de kruising werd hij aangereden door een fel-groene personenauto. De Blerickenaar kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd en aan zijn sleutelbeen. De automobilist reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie komt graag in contact met getuigen van deze aanrijding. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844.

VENLO Aanhouding na mishandeling

VENLO Een 31-jarige Venlonaar is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig mishandeld. De Venlonaar liep omstreeks twee uur over de Parade. Hij werd op dat moment aangesproken door een hem onbekende man. Nadat hij niet inging op het gesprek begon de onbekende het slachtoffer te slaan en te schoppen. Hij raakte hierdoor ernstig gewond aan zijn hoofd en gezicht. Getuigen waarschuwden de politie en deze kon de verdachte even later in de Nassaustraat aanhouden. De verdachte, een 18-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is inmiddels in verzekering gesteld. De 31-jarige Venlonaar is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ter observatie voor een nacht is opgenomen.

VENLO Mishandelingen

VENLO In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen door een onbekende man mishandeld. Een 48-jarige Venlonaar liep omstreeks kwart over twee over de Mercatorstraat. Plotseling werd hij met een voorwerp op zijn achterhoofd geslagen door een onbekende man. De Venlonaar viel door de klap op de grond. Hij hield een pijnlijke bult aan zijn achterhoofd over aan deze mishandeling. De dader ging er tussenuit. Ruim twee uur later overkwam een 64-jarige Venlonaar ongeveer hetzelfde. Op de Belatabelenstraat werd hij door een onbekende man met een voorwerp achter op zijn hoofd geslagen. Hierdoor ontstond een wond waaruit de man veel bloed verloor. Op de EHBO van het ziekenhuis is de wond gehecht. Beide mannen zijn bij de mishandeling niet beroofd. De politie vermoedt dat dezelfde dader twee keer heeft toegeslagen.

VENLO Aanhouding inbreker

VENLO Zaterdagmiddag heeft de politie een 32-jarige Venlonaar aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning. De verdachte was in een woning aan de Dokter Aletta Jacobsstraat aanwezig op het moment dat de 54-jarige bewoner thuiskwam. De gealarmeerde politie kon de verdachte vervolgens aanhouden. De man had een fototoestel en een geldbedrag ontvreemd. De inbreker kwam in de woning terecht via een garagedeur die niet op slot was. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld, Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Twee politieagenten raakten hierdoor lichtgewond en zijn op de EHBO van het ziekenhuis behandeld.

ROERMOND Aanhouding verdachte

ROERMOND Vrijdagmiddag is een 42-jarige Roermondenaar door de politie aangehouden nadat hij van diefstal werd verdacht. De man werd door een medewerker van een basisschool aan het Lief Vrouweveld betrapt op het moment dat hij de diefstal pleegde. Hij had enkele tientallen guldens, een radiocassetterecorder en een portemonnee ontvreemd. De Roermondenaar is door de politie in verzekering gesteld en wordt maandag 21 mei voorgeleid.