Politie Over Betuwe


Weekend 19 en 20 mei 2001
Vechtpartij bij voetbalwedstrijd

Op zaterdagmiddag kwam bij de politie een melding dat er tijdens een voetbalwedstrijd aan de Groenestraat te Elst een man geslagen was door een speler van de tegenpartij.De man, een 20 jarige inwoner uit Nijmegen had door de klap een gebroken neus, beschadigd jukbeen en een tand door zijn lip gehad.Ter plaatse werd door de politie een 32 jarige inwoner uit Velp aangehouden die bekende de klap te hebben uitgedeeld. De man is, omdat hij militair is, overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Deze heeft hem gehoord en hierna in vrijheid gesteld.

Woningbrand in Huissen

Zaterdagmiddag kwam omstreeks 15.30 uur een melding binnen van een woningbrand aan de Bessemaat in Huissen. De brandweer had de brand snel onder controle en er bevonden zich geen mensen meer in huis. De keuken van de woning brandde totaal uit en er was veel roet en waterschade. Aangrenzende woningen hebben geen schade opgelopen. Volgens een ingesteld onderzoek is de brand bij een elektrische kookplaat in de woning begonnen. De bewoners hadden vermoedelijk bij het verlaten van hun woning vergeten de kookplaat uit te schakelen.

Schuurbrand in Bemmel

Zaterdagavond brak omstreeks 18.50 uur brand uit in een schuur bij een woning aan de Herckenrathweg te Bemmel. Vermoedelijk oorzaak is dat de bewoner na het maaien zijn motormaaier in de schuur heeft gezet. Kort hierna ontdekte hij de brand.
Deze is vermoedelijk ontstaan doordat de nog warme maaier in de buurt van droog stro heeft gestaan. De motormaaier en houten schuur zijn totaal verbrand.

Fietsendieven aangehouden in Elst

Zaterdagavond werden door de politie van Elst twee mannen aangehouden die kort daarvoor een fiets gestolen hadden bij het NS station aan de Aamsestraat.
De mannen, afkomstig uit Huissen en Arnhem zijn ingesloten en na verhoor op zondagmorgen
In vrijheid gesteld

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Over-Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl