Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Derde plaats voor Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen in vijfde race FIA GT

Zolder (B), 20 mei 2001 - Het vijfde Eurosport Super Racing Weekend van het seizoen op het circuit van Zolder in België heeft wederom een podiumplaats opgeleverd voor Team Carsport Holland. Mike Hezemans (Eindhoven) en Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) eindigden met hun Chrysler Viper op de derde plaats. Er had veel meer ingezeten; het team kende problemen met de brandstoftoevoer en kampte met een kapotte koppeling. Michael en Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) leken op weg naar een podiumplaats toen zij met versnellingsbakproblemen uitvielen.

De race op Zolder vond slechts een week na de ronde op Silverstone plaats, het circuit waar Sebastiaan en Michael Bleekemolen een mooie tweede plaats veiligstelden. In de Superpole-kwalificatie, bepalend voor de voorste startposities, stelde Mike Hezemans met een tweede tijd een startplaats op de eerste startrij veilig. Mike kwam maar 0,1 seconde tekort op trainingssnelste Emanuelle Naspetti (Ferrari 550 Maranello). Sebastiaan Bleekemolen nestelde de tweede Chrysler Viper van Team Carsport Holland op een goede zesde startpositie.

In het begin van de race nam Mike Hezemans meteen de kop. "De eerste periode van drie kwartier van de 500 kilometer lange race verliep prima, ik had de leiding in handen", vertelde hij. Vanaf dat moment kende de equipe veel tegenslag. Toen Mike het stuur overgaf aan zijn teamgenoot Jeroen Bleekemolen begaf de koppeling het. Daarnaast kreeg Jeroen een stop & go penalty van tien seconden als gevolg van een onjuist verlopen pitstop. Later in de race kregen de coureurs last van problemen met de benzinetoevoer. Desondanks werden Mike en Jeroen derde in de race, op slechts zeventien seconden achter de winnaars Jamie Campbell-Walter en Tom Coronel. "We hebben absoluut de snelheid", constateerde Hezemans. "De betrouwbaarheid van de auto moet nog verbeteren, we gaan in de periode tot de volgende race flink testen om dat voor elkaar te krijgen."

Michael en Sebastiaan Bleekemolen kozen na hun prima verlopen training voor een tweestop-strategie, dit in tegenstelling tot de meeste teams die drie pitstops gepland hadden voor de 500 kilometer lange race. In de beginfase van de race leek de tactiek van vader en zoon op een succes te gaan uitdraaien. "Ik zat te genieten in de auto", beschreef Sebastiaan het eerste deel van de race. "Ondanks dat ik mijn banden spaarde om met twee pitstops de race te kunnen uitrijden kon ik het tempo goed volgen."

Helaas maakte een kapotte versnellingsbak na 40 minuten een einde aan zijn race. "Zonde, want we hadden op het podium kunnen eindigen", aldus Sebastiaan Bleekemolen. "Toen we uitvielen lag ik 20 seconden voor op de equipe Bouchut/Belloc, die met een tweestop-strategie uiteindelijk tweede werden." Het verloop van de kwalificatietrainingen en van het eerste deel van de race stemde hem tevreden. "We hebben laten zien dat we absoluut met de top meekunnen!"

De volgende race van de FIA GT serie wordt op 1 juli verreden op de Hungaroring (H).

Voor de redactie:

Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48