Milieudefensie

Persbericht

Bulderbosbezitters zijn niet van plan bos op te geven
Luchtfoto als protest tegen Wet Luchtvaart

Amsterdam, 20 mei 2001 --- Meer dan vierhonderd Bulderbosbezitters hebben vandaag in het Bulderbos geprotesteerd tegen de Ontwerpwet Luchtvaart van minister Netelenbos. Temidden van de zandheuvels en graafmachines vormden zij op de grond de leus STOP WET LUCHTVAART. Vanuit een hoogwerker van 25 meter liet Milieudefensie luchtfoto's nemen van de boombezitters en het bos.

De Bulderbosbezitters zetten hun bos een jaar geleden al te koop. De vraagprijs: een beter milieu. De Ontwerpwet Luchtvaart heeft echter juist méér vervuiling, lawaai en gevaar tot gevolg. De wet is nu in behandeling bij de Tweede Kamer.

Vanaf vandaag 19.00 uur staat de luchtfoto op de website van Milieudefensie:
www.milieudefensie.nl/bulderbos. Via de website kan iedereen die dat wil de bulderbosluchtfoto met een brief aan Tweede-Kamerleden sturen. 'Luchtpost' om deze Wet Luchtvaart niet te accepteren.

De manifestatie in het bos werd vooraf gegaan door een openbare ledenvergadering van de Vereniging Milieudefensie Bulderbos. Advocaat Phon van den Biesen gaf tekst en uitleg over de lopende onteigeningsprocedure, in het kader waarvan op 28 juni een zitting plaatsvindt bij de Haarlemse rechtbank. De bulderbosbezitters spraken af bij een eventuele onteigening het Bulderbos niet op te geven, zolang er geen goede milieuregels voor Schiphol zijn. Er werden uiteenlopende ideeën ontwikkeld voor geweldloos verzet bij een eventuele onteigening.

Beschikbaarheid luchtfoto's:
Vanaf vandaag 19.00 uur is de luchtfoto te bestellen via de website www.milieudefensie.nl/bulderbos bij fotograaf Michiel Wijnbergh, 06 2155 5271.