Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 25-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.00) Vrijdag, 21 mei 2001.

Beek, onder invloed achter het stuur:

Tegen een 51 jarige inwoner van Beek heeft de politie vrijdagmorgen 25 mei 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De politie trof de inwoner van Beek op vrijdagmorgen omstreeks 03.10 uur op de Bourgognestraat in Beek aan in een bestelauto die op de rijbaan stilstond. De bestuurder hing over het stuur van zijn bestelbus terwijl de motor van de bus draaide en de verlichting ontstoken was. Bij het aanspreken van de man bleek al vlug de oorzaak. De bestuurder bleek behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Dit werd nog eens bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. Bij het ondergaan van de blaastest kon de bestuurder met veel moeite zijn evenwicht bewaren. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Beek huiswaarts.

Schinnen, vrouw aangerand:
Een 42 jarige vrouw woonachtig in Schinnen heeft bij de politie aangifte gedaan dat zij in haar tuin door een onbekend gebleven man werd aangerand. Bij de aan rijding werd zij bedreigd met een mes. Donderdag kort na het middaguur was het slachtoffer in de tuin van haar woning gelegen aan de Dorpsstraat in Schinnen aan het werken. Geheel onverwacht werd de vrouw van achteren vastgepakt door een onbekende man. De vrouw werd daarbij onzedelijk betast. Het slachtoffer werd daarbij op de grond gedrukt waarbij de man op haar ging liggen. Het slachtoffer werd daarbij bedreigd met een mes. De man bleef daarna doorgaan met het betasten van de borsten van de vrouw. Het slachtoffer verzette zich uit alle macht en zag kans de man een fikse trap in zijn kruis te geven. De onbekende man ging er daarop meteen van door. Het slachtoffer heeft van de aanranding aangifte gedaan bij de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de onbekend gebleven man.

De politie is op zoek naar een blanke man tussen de 25 en 30 jaar met een bruin getint uiterlijk, smal postuur met onverzorgd blond haar tot op de schouders. De man had een lengte van 185 tot 190, een onverzorgd gebit en een stoppelbaard. De man had een ontbloot bovenlijf en ging gekleed in een korte blauwe spijkerbroek.
Indien het signalement van de man bekend voorkomt kunnen mogelijke getuigen contact opnemen met de politie in Beek/Schinnen, telefoon 0800-8844.

Geleen, diefstal uit woning:
Op donderdag 24 mei 2001 heeft in een woning gelegen aan de Martin Luther Kingstraat in Geleen een diefstal plaatsgevonden. De 89 jarige bewoonster bemerkte de diefstal op het moment dat zij van haar sieraden gebruik wilde maken en deze miste. Deze werden weggenomen uit een kledingkast. De sieraden vertegenwoordigen een waarde van enkele duizenden guldens terwijl er ook enkele duizenden guldens aan contanten zijn weggenomen. Er werden aan de woning geen braaksporen aangetroffen. Mogelijk dat de dief gebruik heeft gemaakt van een valse sleutel. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, diefstal uit woning:
Tijdens een korte afwezigheid van de bewoner heeft een dief op donderdagmiddag 24 mei 2001 een diefstal gepleegd in een woning gelegen aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Sittard. De bewoner bemerkte de diefstal pas donderdagmiddag op het moment dat hij geld wilde gaan pakken uit een geldkistje en dit leeg aantrof. Weggenomen werden ruim fl. 400,- aan diverse valuta. Bij eenverder onderzoek in zijn woning ontdekte de bewoner dat er ook een gouden ring, een gouden kettinkje en een fotocamera weggenomen werden. Er weden geen braaksporen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, vernielers aangehouden:
Twee mannen zijn vrijdagmorgen 25 mei 2001 door de politie aangehouden nadat een getuige gezien had hoe het tweetal een reclamelichtbak van een grootwinkelbedrijf aan de Rosmolenstraat stuk sloeg. De getuige zag en hoorde vrijdagmorgen omstreeks 01.30 uur dat twee mannen in de Rosmolenstraat een reclamelichtbak stuksloegen. De getuige waarschuwde daarop meteen de politie die kort daarna op aanwijzing van de getuige het tweetal kon aanhouden. De vernielde lichtbak werd door de politie op de Rosmolenstraat aangetroffen. Het tweetal dat heel wat aan Bacchus geofferd had werd aan het politiebureau ingesloten. Zij bekenden de reclamelichtbak vernield te hebben en hebben zich bereid verklaard de schade te zullen vergoeden. Het tweetal, 23 en 25, is afkomstig uit respectievelijk Sittard en Echt. De politie maakt tegen het tweetal proces-verbaal op. Na verhoor konden zij in de loop van vrijdag huiswaarts.