Ministerie van Financien

Titel: Aanbieding rapport Commissie Grensarbeiders



Persberichtnr.


01/136


Den Haag

16 mei 2001

Staatssecretarissen Bos en Hoogervorst ontvangen

Rapport van de Commissie Grensarbeiders

Maandag 21 mei zal de voorzitter van de commissie Grensarbeiders Robin Linschoten het eindrapport over de grensarbeiderproblematiek aanbieden aan de staatssecretarissen

Wouter Bos van Financiën en Hans Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De aanbieding vindt plaats op de eerste etage van het ministerie van Financiën in de lunchkamer om begint om 18.00 uur. De heer Linschoten zal een toelichting geven op het werk van de commissie. Waarna de beide staatssecretarissen het rapport in ontvangst zullen nemen en eventueel een eerste reactie geven. Tevens is er de gelegenheid voor de aanwezige pers vragen te stellen aan de heer Linschoten en de beide staatssecretarissen.

De tijdelijke Commissie Grensarbeiders, ingesteld in februari 2000, bestaat uit afgevaardigden van de werkgevers- en de werknemersorganisaties, de Stichting Grensarbeid, de Vereniging Europese Grenslandbewoners en de ministeries van Financiën, Economische Zaken en Sociale zaken en Werkgelegenheid.

De commissie heeft in haar rapport aanbevelingen gedaan voor de implementatie van de compensatieregelingen die voor Nederlandse grensarbeiders in het concept nieuw belastingverdrag met België zijn opgenomen. Daarnaast heeft zij aanbevelingen gedaan over knelpunten waarmee grensarbeiders in de praktijk kunnen worden geconfronteerd als gevolg van het wonen aan de ene kant van de grens en het werken aan de andere kant van de grens.