Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

AGENDA WEEK 21: 21 t/m 27 mei 2001

Minister mr. K.G. de Vries

maandag 21 mei
14.45 uur
Werkbezoek aan de gemeente Almere. De minister tekent ondermeer het convenant Veilig Stadshart Almere, in het kader van het project Keurmerk Veilig Ondernemen - Winkelcentra waarvoor het stadshart Almere is geselecteerd als pilot. Door de ondertekening van dit convenant krijgt Almere als eerste gemeente in Nederland een keurmerk-ster voor een veilig winkelgebied. De media heeft de mogelijkheid bij het werkbezoek en de ondertekening van dit convenant aanwezig te zijn. Om 14.45 uur wandelt minister De Vries, samen met burgemeester Ouwerkerk door het stadshart Almere, waarna de ondertekening plaats vindt bij de Dienst Stadscentrum in de dependance naast het Stadhuis. Na afloop van de ondertekening is er gelegenheid de minister enkele vragen te stellen. Plaats: Stadhuis Almere

dinsdag 22 mei
13.00 -14.00 uur
Persconferentie over het wetsvoorstel dualisering gemeentebestuur. Het wetsvoorstel is een uitwerking van het vorig jaar uitgebrachte kabinetsstandpunt over het rapport van de Staatscommissie Elzinga. Plaats: perscentrum Nieuwspoort, Van der Poelzaal, Lange Poten 10 te Den Haag.

16.00 uur
Tweede Kamer, algemeen overleg over de geannoteerde agenda van de JBZ-raad 27 en 28 mei 2001.

woensdag 23 mei
10.15 uur
Tweede Kamer, Gemeentelijke herindeling Den Haag e.o., plenaire behandeling.

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries

De staatssecretaris heeft deze week geen externe optredens.

Minister R.H.L.M. van Boxtel
minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

maandag 21 mei
10.00 uur
De minister houdt een lezing op het Landelijk Congres Bestuurskunde over het thema 'Openbaar Bestuur en Media'. Plaats: Nederlands Congres Centrum te Den Haag.

14.00 - 18.00 uur
De minister brengt een werkbezoek aan de gemeente Zaanstad in het kader van het grotestedenbeleid Rond 17.30 uur is er de mogelijkheid voor de media om de minister enkele vragen te stellen Plaats: buurtcentrum De Kolk, Heijermansstraat 129 te Zaandam

dinsdag 22 mei
09.15 uur
De minister neemt deel aan een forum over cohesiebeleid in het vooruitzicht van de uitbreiding van de EU. Plaats: Het Europees parlement, Rue Wiertz 60 te Brussel

woensdag 23 mei
11.00 uur
Persconferentie over het Jaarboek Grotestedenbeleid.
Plaats: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

13.00 uur
De minister spreekt op de conferentie 'Culturele factoren met betrekking tot het integratiebeleid'. Plaats: raadszaal, Stadhuis Den Haag.

16.00 - 17.00 uur
De minister spreekt met delegaties van verschillende moslimorganisaties over de bijdrage van imams aan het integratiebeleid. Plaats: ministerie van BZK, Schedeldoekshaven 200 te Den Haag.

Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon (070) 426 88 88. Buiten kantooruren is altijd een voorlichter bereikbaar via de meldkamer van het ministerie, telefoon (070) 426 60 60.