Politiebericht Friesland: Friesland 21-05-2001 Politieberichten van 20/5 (13.00 uur) t/m 21/5 (07.00 uur)

Balk: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op It Bjirkenbosk. In de auto waren geen sporen van braak te vinden. Uit de auto waren een zonnebril, een radio/cd-speler en het kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Balk, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: keukenbrand
Zondag omstreeks 11.45 uur kwam er een melding binnen van een keukenbrand aan de Tjerk Hidde de Vriesstraat. De brandweer was reeds ter plaatse en had het vuur geblust. Volgens de brandweer was de juspan in brand gevlogen en vervolgens had de afzuigkap vlam gevat. De bewoner, een 68-jarige inwoner van Harlingen, had lichte brandwonden aan zijn arm opgelopen, De schade bleef beperkt tot de keuken.

Leeuwarden: vechtpartij
Zondag omstreeks 15.00 uur kwam er een melding binnen dat op de kermis aan het Ruiterskwartier een vechtpartij bezig was. Toen de politie ter plaatse kwam, was de rust reeds weer gekeerd. Het slachtoffer een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, had een klap op zijn neus gekregen. Hij werd overgebracht naar het MCL-Zuid en aldaar bleek dat hij zijn neus had gebroken. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan en nog geen verklaring kunnen afleggen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak woningen
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een drietal woningen in Leeuwarden. In de Johan Winklerwei en de Obe Postmawei kwam men de woning binnen via de zogenaamde hengelmethode. (voordeur niet op het nachtslot en via brievenbus de deur ontsluiten). In de Dr. Wumkeswei werd aan de achterzijde een raam opengebroken. Uit de woningen werd geld (kleine bedragen) weggenomen. Terwijl uit de woning aan de Dr. Wumkeswei ook siervoorwerpen en het vlees uit de vriezer werden meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan.

Scharsterbrug: aanrijding met licht gewonde
Zondag omstreeks 18.10 uur vond op de Rijksweg A6 onder Scharsterbrug een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een bestuurder, een 70-jarige inwoner van Bolsward, bemerkte te laat, dat een voor hem rijdende auto afremde en nagenoeg stilstond. De bestuurder van deze auto, een 56-jarige inwoner van Nij Beets moest afremmen voor een file. De Bolswarder reed in volle vaart tegen de auto van de inwoner van Nij Beets. Een 67-jarige inwoonster van Bolward, die bij haar man in de auto zat, werd licht gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De beide auto`s liepen zware schade op en werden weggesleept.

Jubbega: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 15.40 uur vond op de kruising Kromhoutsreed Hendrik de Vosweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. De bestuurster, een 22-jarige inwoonster van Tijnje, kwam met haar auto vanaf de onverharde weg, (Kromhoutsreed) en reed de Hendrik de Vosweg op. Zij kwam daarbij in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Jubbega. Deze bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen de aldaar gelegen brug en kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. De brandweer verleende assistentie bij deze aanrijding. De inwoner van Jubbega werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Beide auto`s werden zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Heerenveen: graffitispuiters aangehouden
Maandag omstreeks 00.45 uur zijn twee graffitispuiters aangehouden in de fietstunnel bij de Jouterweg. De twee mannen, een 17-jarige inwoner van Dokkum en een 18-jarige inwoner van Heerenveen, waren druk bezig de muur vol te spuiten. Zij hadden reeds een kunstwerk van 0.5 x 2 meter gemaakt. De jongens zijn overgebracht naar het bureau en kregen een proces-verbaal. Zij waren in het bezit van 10 spuitbussen, die in beslag zijn genomen.

Lemmer: onder invloed
Maandag omstreeks 01.55 uur werd op de Rondweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 476 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Mildam: onder invloed
Maandag omstreeks 03.25 uur werd op de Schoterlandseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Langezwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 570 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 03.45 uur werd op de Nieuwekade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 505 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Leeuwarden: lastige man
Maandag omstreeks 04.10 uur maakte een man, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, moeilijkheden bij een horecagelegenheid in de Bagijnestraat. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank en wilde een horecagelegenheid binnen. De toegang werd hem geweigerd, waarna hij op de ramen begon te bonzen. De man was reeds verschillende malen weggestuurd, doch hij bleef terugkomen. Hierop hebben de agenten de man dringend verzocht om weg te gaan. De man wilde nergens van weten en bleef terugkomen. Hierop werd de man aangehouden en werd hij overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272