Postbus 4240            Politie Hollands Midden
        2350 CE Leiderdorp              Bureau Communicatie
        Telefoon 071 - 5459800
        Fax 071 - 5459326
        Afkomstig van:  Verboon, Yvette
        Datum:          21 mei 2001
         
Bromfietser gevallen Lisse (D1) Op zaterdag 19 mei om 14.30 uur is een 17 jarige jongen uit Hillegom op de Kanaalstraat in Lisse ten val gekomen met zijn bromfiets. De jongen reed met zijn bromfiets door nog onbekende oorzaak tegen een stoeprand en vervolgens tegen een brugreling. De jongen is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Verkeersongeval met letsel Noordwijk (D1) Op zaterdag 19 mei rond 20.30 uur heeft er op de van Berckelweg in Noordwijk een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's waarbij 3 gewonden zijn gevallen. Een 42 jarige vrouw uit Voorhout reed met haar personenauto komende vanaf de afrit provinciale weg N206 de van Berckelweg op zonder de voorrangsregels in acht te nemen. De vrouw zag daarbij een auto over het hoofd die over de van Berckelweg reed in de richting van Noordwijk.De 28 jarige bestuurder uit Noordwijk kon de auto met de vrouwen niet meer ontwijken en een aanrijding met forse schade was het gevolg. De beide vrouwen en de 28 jarige man zijn met lichte verwondingen naar het LUMC gebracht. De 28 jarige man is later door de politie aangehouden i.v.m. een alcohol en heeft een bloedproef in het LUMC ondergaan. Tegen de 42 jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het gevaarlijk rijgedrag. Tegen de 28 jarige man is Proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed.

Rijden onder invloed Noordwijk (D1) Op zaterdag 19 mei om 21.30 uur is een 55 jarige man uit Noordwijk aangehouden op het bureau in Noordwijk. De man was even daarvoor met zijn personenauto aan komen rijden, parkeerde en kwam het bureau binnen gelopen. De man rook naar alcohol waarop zijn medewerking werd gevraagd voor een blaastest wat de man tot 2x toe weigerde.De man is hierop aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 655 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en zijn auto laten staan op het parkeerterrein van het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water Hillegom (D1) Op zaterdag 19 mei rond 23.30 uur is een 31 jarige man uit Hillegom met een personenauto te water geraakt in de sloot nabij de Beeklaan in Hillegom. De bestuurder was geschrokken van een overstekende kat en raakte de macht over het stuur kwijt en reed het water in. De bestuurder is met de schrik vrij gekomen.

Rijden onder invloed Noordwijk (D1) Op zondag 20 mei rond 01.30 uur zagen surveillerende agenten op de Goudenregenstraat in Noordwijk een personenauto rijden zonder licht. Na een korte achtervolging konden de agenten de personenauto staande houden en roken dat de bestuurder naar alcohol rook. Bij een blaastest op straat blies de bestuurder een A-indicatie en werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij de ademanalyse blies de 23 jarige bestuurder uit Noordwijk 245 ug/l. De man heeft een rijverbod van 1 uur meegekregen en proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed Noordwijk (D1) Op zaterdag 20 mei om 03.00 uur werd een 18 jarige bestuurder uit Noordwijk aangehouden op de Julianastraat in Noordwijk ter zake het rijden onder invloed. De man blies bij een blaasproef op straat een F-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man blies bij de ademanalyse 510 ug/l. De man heeft een rijverbod van 5 uur gekregen en proces-verbaal is opgemaakt.

Meisje gewond na trap van paard Noordwijk (D1) Op zondag 20 mei rond 12.30 uur is een 16 jarige meisje uit Noordwijk met een open botbreuk overgebracht naar het LUMC nadat ze was getrapt door een paard. Het slachtoffer reed op haar paard samen met een vriendin op het strand in Noordwijk toen het slachtoffer door nog onbekende oorzaak door het paard van haar vriendin werd getrapt. Een open botbreuk was het gevolg. In verband met de plaats van het ongeval heeft de strandpolitie met een jeep het ambulancepersoneel geholpen met het vervoer van het slachtoffer.

Rijden onder invloed Hillegom (D1) Op zondag 20 mei om 20.30 uur is een 46 jarige bestuurder uit Hillegom bij een alcoholcontrole op de Leidsestraat in Hillegom aangehouden omdat hij bij een blaasproef een A-indicatie blies. De man werd overgebracht naar het bureau waar hij bij de ademanalyse 280 ug/l. blies. De man heeft een rijverbod van 1 uur en een boete van Fl. 410,- meegekregen.

Snelkraak supermarkt Noordwijkerhout (D1) Op maandag 21 mei om 03.30 uur kreeg de meldkamer van de politie een inbraakalarm door van een supermarkt op de Kornoeljelaan in Noordwijkerhout. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze dat de schuifpui van de supermarkt was opengebroken en dat de daders in de supermarkt de sigaretten hadden weggenomen. Een getuige heeft 3 mannen zien weglopen. De getuigenverklaring is opgenomen en de technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Jongen aangereden Katwijk
Een 2-jarige jongen uit Katwijk stak zaterdag 19 mei omstreeks 19.15 uur vermoedelijk plotseling de EA Borgerstraat over. Een 27-jarige automobilist uit Katwijk kon hem niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De jongen is met verwondingen overgebracht naar het LUMC in Leiden.

Te veel gedronken Sassenheim
Een 22-jarige automobilist uit Sassenheim reed zondag 20 mei omstreeks 0.30 uur met te veel alcohol op over de Hoofdstraat. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Botsing Leiden
Een 82-jarige vrouw uit Leiden is zaterdag 19 mei rond 9.00 uur aangereden op de Brahmslaan. De vrouw stak achter een vertrekkende bus bij de bushalte de weg over. Een 25-jarige automobilist uit Leiden kon haar niet meer ontwijken waarna een botsing volgde. De vrouw is met een hoofdwond en schaafwonden overgebracht naar het LUMC.

Aanhouding mishandeling Roelofarendsveen (d3) Een 27-jarige man uit Roelofarendsveen is in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei omstreeks 00.40 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijplaats. Beide mannnen zijn bekenden van elkaar. De mishandeling vond omstreeks 00.25 uur plaats bij een horecagelegenheid aan het Noordeinde. Het slachtoffer kreeg een klap waardoor hij door de toegangsdeur viel. Hierbij liep hij een snijwond aan de linkerhand op. Ook kreeg hij een zwelling aan zijn linkeroog door een tweede klap. De man is behandeld in het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp. De verdachte heeft de mishandeling bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Leiderdorp (d3) Een 48-jarige man uit Dordrecht is zondagnacht 20 mei omstreeks 02.35 uur op de Hoge Rijndijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen dat de man bijna de baan met tegmoetkomend verkeer opreed. De ademanalyse wees 390 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Onder invloed Roelofarendsveen (d3) Een 29-jarige Hoofddorper is zondag 20 mei omstreeks 21.45 uur aangehouden op de Rijksweg A4 richting Amsterdam wegens rijden onder invloed. De politie had de melding gekregen dat deze automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoonde waarbij hij zijn medeweggebruikers weinig ruimte overliet. De Hoofddorper had een ademanalyse van 255 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Aanhouding Katwijk/Leiden (d2) Een 27-jarige Katwijker is zondag 20 mei omstreeks 13.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een kluis. De kluis werd in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei weggenomen uit een bedrijf aan het Hoornesplein te Katwijk. Een getuige van de inbraak had een passend signalement gegeven. Agenten zagen de verdachte in Leiden lopen en konden hem in de Stationshal van CS Leiden aanhouden.

Auto te water Ter Aar (D5) Een 56-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis toen zij op zondag 20 mei omstreeks 17.00 uur met haar voertuig te water was geraakt. De automobiliste reed over de Oostkanaalweg in de richting van Ter Aar, komende uit de richting van Alphen. Door nog onbekende oorzaak reed zij het links naast de weg gelegen kanaal in. Vier omstanders zagen het gebeuren en sprongen het voertuig achterna. Duikers van de inmiddels ter plaatse gekomen brandweer wisten de vrouw uit het voertuig te krijgen. Ambulancepersoneel reanimeerde vrouw, waarna zij in kritieke toestand werd overgebracht naar het LUMC te Leiden. Ook twee honden werden uit het voertuig gehaald. Zij werden voor controle door de dierenambulance meegenomen. Volgens getuigen reed de automobiliste al slingerend over de weg voordat zij het kanaal in reed. Vermoedelijk was de vrouw onder invloed van alcohol. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval. De Oostkanaalweg is tot ongeveer 18.30 uur afgesloten geweest voor verkeer.

Verkeersongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel Twee fietsers, een 18-jarige Nieuwerkerker en een 19-jarige Capellenaar zijn op zondagochtend omstreeks 04.30 uur te nval gekomen op de 1e Tochtweg nadat hun sturen in elkaar waren gekomen. De Nieuwerkerker liep bij de val hoofdletsel op. Hij werd overgebracht naar het Dijkzichtziekenhuis te Rotterdam. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel Een 32-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel is op zaterdag 19 mei omstreeks 02.10 uur door surveillerende agenten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd staande gehouden op de Europalaan. Op het politiebureau blies de automobilist 475 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

Brand in woning Nieuwkoop(D5)
De politie heeft op zondagavond omstreeks 23.00 uur een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting aan zijn woning aan de Hagedoornstraat. Omstreeks 20.00 uur werd de brand in de woning ontdekt. Vermoedelijk begon de brand in de woonkamer. De bewoners waren ten tijde van de brand niet in de woning aanwezig. De ter plaatse gekomen brandweer bluste de brand.

Verkeersongeval Boskoop (D6)
Bij een botsing tussen twee personenauto's op vrijdag 18 mei omstreeks 21.40 uur is een 26-jarige automobilist uit Boskoop gewond geraakt. De Boskoper reed over het Zwarte pad komende uit de richting van het Weteringpad. Hij verleende op de kruising met de Zijde geen voorrang aan een van linkskomende 36-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De 26-jarige automobilist klaagde over pijn in de buik.

Brand Boskoop (D6) Op zaterdag 19 mei omstreeks 10.30 uur heeft een brand gewoed bij een bedrijf aan het Rijneveld. De brand is vermoedelijk ontstaan onder de houten beschoeiing van het dak toen men bezig was met werkzaamheden aan de dakplaten. Achter het bedrijf ontstond een enorme rookontwikkeling. De brandweer was met een aantal wagens ter plaatse en gaf omstreeks 12.00 uur brand meester. De schade is nog onbekend.

Te veel gedronken Leiden
Een 29-jarige automobilist uit Leiden reed zondag 20 mei rond 2.00 uur met te veel alcohol op over de Oosterkerkstraat. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 985 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

Poging tot inbraak Voorschoten Een 19-jarige Leidenaar is zondag 20 mei rond 18.30 uur aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Krimkade. De Leidenaar werd daarbij betrapt door de bewoner, die onmiddellijk de politie belde. De man wordt verhoord. Hij is in verzekering gesteld.

Auto's in brand Voorschoten
In Voorschoten zijn zaterdag 20 mei twee auto's deels verbrand. Rond 01.15 uur stond een geparkeerde auto in brand op de Joke Smitlaan. 25 minuten later brandde een auto die geparkeerd stond op het Floriszpad. In beide gevallen moest de brandweer eraan te pas komen om de brand te blussen. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontrole Leiden De politie heeft vrijdag 18 mei omstreeks 20.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Oegstgeesterweg. Een 53 jarige automoblist uit Leiderdorp werd op de Oegstgeesterweg gecontroleerd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 500. Een 24 jarige automobilist uit Leiden scoorde ongeveer een uur later 270. Een 30 jarige plaatsgenoot van hem had 525. Op de Dr. Lelylaan werd een 52 jarige automobilist uit Noordwijk gecontroleerd. Agenten hadden gezien dat de man met hoge snelheid een andere auto de weg afsneed. De man had een ademalcoholgehalte van 475. Ze krijgen allen een proces-verbaal en er is een rijverbod voor ieder van hen uitgeschreven.

Steekpartij Leiden Zaterdag 19 mei vond omstreeks 03.15 uur een conflict plaats op de Nieuwe Beestenmarkt. Agenten die hierover ingeseind werden troffen een slachtoffer op de grond aan. De 22 jarige Leidenaar bleek een steekwond te hebben en is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het LUMC. De politie stelde een onderzoek in waarna omstreeks 14.00 uur een 17 jarige Leidenaar werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De politie vervolgt het onderzoek.

Winkeldiefstal Gouda Een 38 jarige vrouw uit Gouda is vrijdag 18 mei aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had een blikje bier niet afgerekend en werd door de bedrijfsleider daarop aangesproken. Ze rende echter weg en maar kon later aangehouden worden op de Sportlaan. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Aangifte mishandeling Gouda
Een 26-jarige vrouw uit Gouda heeft aangifte gedaan van mishandeling op zaterdag 19 mei rond 23.55 uur. De vrouw verklaart dat zij met een groep van 5 personen over de Agnietenstraat liep. Er zou een woordenwisseling zijn ontstaan met vier anderen waarna de vrouw werd geslagen met een nog onbekend voorwerp. Zij liep daarbij een hersenschudding een een kleine hoofdwond op. De vrouw moest worden behandeld in het Bleulandziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Telefoon gestolen Bodegraven
Een 20-jarige man uit Bodegraven heeft zondag 20 mei aangifte gedaan van beroving met geweld. De man heeft verklaard dat hij rond 22.30 uur met een 21-jarige man op een bank in het park achter de Watersnip zat. Er kwamen twee mannen aangelopen, waarvan er één onder bedreiging met geweld hem zijn mobiele telefoon afhandig maakte. Zij gingen er vervolgens vandoor. De politie stelt een onderzoek in.