Postbus 4240            Politie Hollands Midden
        2350 CE Leiderdorp              Bureau Communicatie
        Telefoon 071 - 5459800
        Fax 071 - 5459326
        Afkomstig van:  Verboon, Yvette
        Datum:          21 mei 2001
         


Verkeershandhaving                                              regio Hollands Midden

De politie heeft de afgelopen week vaak snelheidscontroles gehouden op de Rijndijk bij Hazerswoude-Dorp. Negen van de tien voorbijkomende bestuurders houdt zich aan de snelheid. Op de Gemeneweg en de Hogeveenseweg licht dit percentage zelfs boven de 95%. Ook op de doorgaande wegen in de Krimpenerwaard en op de N206, de provinciale weg door de Bollenstreek blijft het percentage dat zich aan de sneheid houdt rond de 95%. 

controles op de overige speerpunten 

Bij een controle op de Lammenschansweg in Leiden afgelopen dinsdag heeft de politie niet allleen op het dragen van de gordel en op het dragen van de helm gelet. Met een rollenbank werd meteen ook het vermogen van de voorbijkomende brommers gecontroleerd. Vier brommerrijders kregen een bekeuring omdat de brommer was opgevoerd. De boete voor het rijden op een opgevoerde brommer kan oplopen tot f250,-, afhankelijk van de snelheid die met de brommer gehaald kan worden.
Bij een alcoholcontrole in Leiden heeft de politie ruim 550 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Vijf automobilsten zijn aangehouden omdat zij boven de limiet van 220 ug/l; 0,50 promille, bliezen. Zij hebben een proces-verbaal gekregen.

verkeershandhaving in de komende week: maandag 21 mei t/m 27 mei

De politie houdt snelheidscontroles op de Gemeneweg, de Hogeveenseweg en de Rijndijk. En ook op de C.G. Roosweg tussen Krimpen en Schoonhoven en de Schoonhovenseweg tussen Gouda en Bergambacht kunnen controles worden verwacht. Dinsdagavond 22 mei houdt de politie een controle op het rijden onder invloed in Hazerswoude en Zoeterwoude. Vrijdag 25 mei houdt de politie een alcoholcontrole op de Schoonhovenseeg tussen Gouda en Stolwijk. 

Noot voor de redactie /