ERNST & YOUNG LAW

Ernst & Young Law haalt Amerikaanse topadvocaten in huis

Internationale advocatennetwerk groeit door naar zesde plaats

ERNST & YOUNG LAW HAALT AMERIKAANSE TOPADVOCATEN IN HUIS

Een team van vijf partners en tien medewerkers van een van de grootste advocatenkantoren in de Verenigde Staten, Sidley Austin Brown & Wood is toegetreden tot het aan Ernst & Young gelieerde McKee Nelson. De vijf gelden als topspecialisten op financieel-rechtelijke terreinen als effectenrecht en fusies. Het in Washington DC gevestigde McKee Nelson maakt deel uit van het internationale netwerk van Ernst & Young Law, dat de zesde plaats van 's werelds grootste advocatenorganisaties bekleedt en van alle kantoren in het meeste aantal landen actief is. Voor dit jaar voorziet Ernst & Young Law voorzitter Bob Wessels een verdere intensivering van de groei, onder andere door een personeelstoename met meer dan dertig procent. Ook de Nederlandse deelnemer in het advocatennetwerk, Holland Van Gijzen behoort tot de snelst groeiende kantoren in ons land.

In de afgelopen zes maanden is Ernst & Young Law met twintig procent gegroeid. Daarmee komt het totaal aantal advocaten binnen het internationale netwerk op meer dan 1850. Wessels verwacht dat de groei nog wel even door zal gaan, ondanks de toenemende concurrentie en de krapte op de arbeidsmarkt. Voor jonge advocaten zijn vooral het mondiale karakter van de organisatie en daardoor de talrijke internationale mogelijkheden een belangrijk pluspunt. Maar Ernst & Young Law rekent ook op groei door de aansluiting van bestaande advocatenkantoren, zoals recent gebeurde in Noorwegen, Taiwan en Maleisië. In diverse landen waarin Ernst & Young Law actief is, lopen gesprekken met andere kantoren of toonaangevende advocaten.

De groei heeft er toe geleid dat Ernst & Young Law een vaste plek inneemt in de top van de grootste internationale advocatenorganisaties. Bij een telling in april 2001 stond Ernst & Young Law wereldwijd op de zesde plaats. Onder de advocatenkantoren die gelieerd zijn aan een van de vijf grote accountancyfirma's bekleedt Ernst & Young Law de tweede plaats, na Andersen Legal. Geteld naar het aantal landen waarin de kantoren actief zijn, is Ernst & Young Law met vestigingen in 65 landen de absolute koploper.

Top zes advocatenkantoren aantal advocaten aantal landen

1. Clifford Chance 3.575 19
2. Baker McKenzie 3.025 35
3. Linklaters 2.700 34
4. Andersen Legal 2.200 36
5. Freshfields 2.000 29
6. Ernst & Young Law 1.850 65
Big Five aantal advocaten aantal landen

1. Andersen Legal 2.200 36
2. Ernst & Young Law 1.850 65
3. Klegal (KPMG) 1.790 50
4. Landwell (PwC) 1.700 40
5. Deloitte & Touche 900 11
In Nederland maakt advocaten- en notarissenkantoor Holland Van Gijzen deel uit van het Ernst & Young Law netwerk. Volgens recente gegevens van de 'Stand van de Advocatuur' (uitgeverij KSU) staat Holland Van Gijzen op de tiende plaats van de grootste kantoren in ons land en was het bovendien over de afgelopen vijf jaar de snelste groeier van alle Nederlandse advocatenkantoren. Inmiddels telt Holland Van Gijzen tweehonderd advocaten en naar alle waarschijnlijkheid is dat goed voor een nog hogere plaats in de top tien.

Einde bericht