Politiebericht Groningen: Diverse 21-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 21 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man (24) vernielt schuttingdeur
Een 24-jarige man uit Groningen is zondagavond aangehouden in de Agricolastraat voor vernieling van een schuttingdeur en een ruit van een woning aan de Agricolastraat. De man verklaarde dat hij een buurman van een familielid aan wilde spreken over een langer lopende ruzie. Uiteindelijk trapte de Stadjer een schuttingdeur in en gooide een kei door de ruit van de woning van de buurman. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: inbreker betrapt
In een woning aan de Lijnbaanstraat betrapte de politie zondagavond een 44-jarige man uit Groningen die via een raam het pand was binnengekomen. Een getuige had gezien dat de inbreker via een steekraampje binnen zien gaan en waarschuwde de politie. De inbreker werd in de woning aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: fietsster ten val op Trompbruggetje
Omdat een 28-jarige fietsster zondagmiddag uitweek voor een overstekende kat raakte zij uit balans en reed tegen een paaltje op. Ze viel op het Trompbruggetje van haar fiets en kwam op haar gezicht terecht en is voor behandeling van haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: zwaar beschonken automobilist
Een 40-jarige automobilist uit Tallinn (Estonia) werd zondagnacht gecontroleerd omdat hij in verboden richting de Oosterstraat inreed. De Est bleek stevig gedronken te hebben en blies een promillage van 2.25. Zijn rijbewijs is ingenomen en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: twee aanhoudingen rondom voetbalwedstrijd Een 21-jarige man uit Groningen werd zondagmiddag aangehouden op de Resedastraat omdat hij een vertrekkende bezoekersbus van RKC bekogelde. De man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. Aan de bus werd geen schade geconstateerd. Ruim na afloop van de wedstrijd kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij het FC Groningen stadion. Ter plaatse werd geen vechtpartij meer gezien maar een 27-jarige man vertoonde opruiend gedrag. Toen hij een beledigende opmerking maakte naar een agent werd hij aangehouden. Met een schikkingsvoorstel van 500 gulden kon hij het bureau verlaten.

Groningen: beledigende man rijdt op gestolen fiets Zondagmiddag werd op het Gedempte Zuiderdiep een 20-jarige fietser aangehouden voor belediging toen hij een bekend handgebaar maakte naar passerende agenten. De man sloeg op de vlucht maar kon worden achterhaald. Het bleek dat hij op een gestolen fiets reed. Hij kreeg processen-verbaal voor belediging en voor diefstal / heling van de fiets.

Haren: vrouw ( 20) aangehouden voor vernieling
Een 20-jarige vrouw uit Haren is zondagochtend aangehouden bij een woning aan de Rijksstraatweg. De vrouw had een ruit van de woning vernield en een buurman waarschuwde de politie. De vrouw gaf tegenover de agenten geen verklaring over haar gedrag. Met een proces-verbaal in haar bezit werd ze op vrije voeten gesteld.

Zuurdijk: fietser overleden na val in sloot
Zondagmorgen is het stoffelijk overschot van een 50-jarige inwoner van Wehe den Hoorn gevonden in een sloot langs de Vlakkeriet in Zuurdijk. Uit onderzoek is gebleken, dat betrokkene zaterdagnacht met zijn fiets in de berm is geraakt en vervolgens in de sloot is terechtgekomen. Hij is voorover liggend vermoedelijk in de modder gestikt. De politie denkt aan een ongeval en heeft het onderzoek inmiddels afgesloten. Het stoffelijk overschot is door justitie vrijgegeven

Sebaldeburen: snelheidsovertreders Woldweg
De politie heeft zondagmiddag met de lasergun vijftien bestuurders bekeurd voor te hards rijden op de Woldweg bij Sebaldeburen. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst genoteerde reed 147 km/u. Er werden meer grove overschrijdingen geconstateerd.

Scheemda: vernieler aangehouden
Een 20-jarige inwoner van Nieuweschans is zondagmorgen op de Stationsstraat in Scheemda aangehouden omdat hij enkele fietsen had vernield bij het station. De politie werd getipt over de vernieling, waarna de verdachte kon worden aangehouden. Er wordt nog onderzocht of er meerdere personen verantwoordelijk zijn voor deze vernielingen.

Spijk: auto van talud; inzittende gewond
Bij het terreinrijden op een stuk weiland langs de Oostpolderweg bij Spijk is zaterdagavond een 50-jarige inwoner van Spijk gewond geraakt. Hij reed mee in een landrover die werd bestuurd door zijn 21-jarige zoon. In de buurt van de kruising van de EGD-weg met de Oostpolderweg bij Spijk tuimelde de auto van het talud, waarbij de vader uit de auto viel en in de sloot terechtkwam. Daar werd hij door zijn zoon weer uit gehaald. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daarbij bleek dat hij gelukkig slechts enkele zware kneuzingen had.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844