Carros

MG ROVER breidt modelprogramma verder uit

(21 mei 2001)

MG Rover introduceert de Rover 25 1.4i Ascot

MG Rover breidt het bestaande modelprogramma uit met de Rover 25 1.4i Ascot, een uitvoering die zijn (her)intrede doet op de Nederlandse markt. Bert Waterman, Algemeen Directeur van MG Rover Nederland: "Marketing is reageren op ontwikkelingen in de markt, en dat geldt zeker voor de Rover 25 1.4i. Wij ontvingen van diverse zijden het verzoek dit type weer op te nemen in ons leveringsprogramma, gezien de vragen uit de markt. Dat is dus met onmiddellijke ingang de Rover 25 1.4i Ascot geworden."

Ascot
De Ascot wordt in een driedeurs uitvoering geleverd met de 84 pk sterke 1.4i benzinemotor voor de scherpe catalogusprijs van fl 32.990,-. De Ascot is standaard voorzien van ABS, een bestuurders- en passagiersairbag, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare zijramen vÛÛr, elektrisch bedienbare buitenspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Voor de Ascot zijn de meeste opties en optiepakketten uit de Rover 25-reeks ook gewoon leverbaar. Voor de vijfdeurs uitvoering van de Ascot geldt een meerprijs van fl 1.000,-.

In het programma van MG Rover neemt de stijlvolle Rover 25 hatchback een belangrijke positie in. Voor de aandrijving zorgen de bekende en prima presterende Rover K Serie benzine- en L Serie dieselmotoren. Naast de lichtgewicht en krachtige K-Serie benzinemotoren met een inhoud van 1.6 en 1.8 liter, is de Rover 25 ook leverbaar met de koppelsterke 2.0-liter turbodiesel, die een trekkracht van 240 Nm ontwikkelt bij 2.000 toeren per minuut. De Rover 25 beschikt over een sportief afgesteld chassis.