Politiebericht Flevoland: District Zuid 21-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Keukenbrandje
ALMERE De brandweer heeft zondagmiddag aan de Korte Promenade een keukenbrandje moeten blussen. Op het moment van de brand waren geen bewoners in het huis aanwezig. De 29-jarige bewoonster kwam even later thuis. Ze verklaarde dat ze een pan met vlees op het vuur had staan en was vergeten het uit te zetten.

Rijden onder invloed
ALMERE Zondagnacht is op de Westerdreef een 39-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,13 promille (495 ug/l). Hij is met een rijverbod van 4 uur weer heengezonden. De man verklaarde en doosje rumbonen verorberd te hebben.

Koeien in de sloot
ZEEWOLDE Zondagmiddag zijn bij de Vogelweg vier koeien in de sloot geraakt. De politie heeft samen met omstanders, waaronder de eigenaar, met behulp van een trekker twee koeien uit de sloot kunnen trekken. De derde koe viel nadat ze was bevrijd een 55-jarige man uit Zeewolde tot twee maal toe aan. De man is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld voor kneuzingen aan ribben en schouder. De vierde koe werd ook uit de sloot getrokken. Deze koe was echter zo overstuur en wild dat ze eerst verdoofd moest worden voordat het touw losgemaakt kon worden. Hoe de koeien in de sloot geraakt zijn, is niet bekend.