Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 09.50 uur
Alcoholcontrole

BREUKELEN - Op zondagochtend 20 mei heeft de politie bij de oprit Breukelerbrug Oost/Straatweg gecontroleerd op alcohol. 60 Bestuurders werden gecontroleerd en geen van hen had teveel alcohol gedronken. Wel deelde de politie bekeuringen uit voor het overtreden van de snelheidslimiet, het niet juist bevestigen van de losbreekreminrichting en een lekke uitlaat.

Teveel alcohol op

MAARSSEN - Op zondagavond 20 mei heeft de politie van kwart over acht tot half tien een alcoholcontrole gehouden op de Floraweg. Van de 47 gecontroleerde bestuurders, had een persoon teveel alcohol genuttigd. De vrouw, 36 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, had 0,65 promille alcohol in het lichaam. Zij kreeg een bekeuring van 410 gulden en een rijverbod van een uur.

Man rijdt plaatsgenoot omver

WOERDEN Op zondagmiddag 20 mei omstreeks kwart over drie werd de politie naar het Tournoysveld gestuurd in verband met een aanrijding letsel.

Een 31-jarige man uit Woerden had zijn auto aan de achterzijde van het Tournoysveld geparkeerd en reed met zijn auto achteruit en gooide vermoedelijk een sigaret door zijn autoraam naar buiten. Een 62-jarige man, eveneens woonachtig in Woerden, zag dit en maakte een opmerking daarover. De 31-jarige Woerdenaar reed vervolgens zijn plaatsgenoot aan. De auto kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand, waardoor schade ontstond aan de gevel van de woning. De 62-jarige Woerdenaar liep bij de aanrijding zwaar gekneusde ribben op en een gekneusde knie.

De politie kon de 31-jarige verdachte omstreeks kwart over vijf aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De auto is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.