Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.00 uur
Bestuurder hij met drank op

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van zondag 20 op maandag 21 mei, op de Museumlaan een voertuig rijden waarvan men het vermoedde had dat de bestuurder gedronken had.

Omstreeks half vijf werd de 42-jarige bestuurder uit Utrecht gecontroleerd. Na een blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het bureau moest de Utrechter blazen op het ademanalyse apparaat. Uiteindelijk werd duidelijk dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid.

Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Straatroof

UTRECHT Een 18-jarige jongen uit Utrecht reed zondagmiddag met zijn scooter over het Wolvenplein vanuit de richting van de van Asch van Wijckskade in de richting van de Biltstraat.

Omstreeks tien voor vijf kwam ter hoogte van het huis van bewaring een scooter met tweede mannen voor hem rijden. De mannen gingen stapvoets voor de Utrechter rijden. Op dat moment stapte de passagier af en liep op het slachtoffer af. Ondertussen stopte een twee scooter met twee mannen ook naast de man.

De passagier van de eerste scooter beroofde het slachtoffer onder bedreiging van een mes van zijn geld, waarna de vier verdachten wegreden.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld , tel.: 0900 88 44.

Vernielingen

UTRECHT Zondag 20 mei zijn in de wijk Overvecht een groot aantal vernielingen gepleegd. Bij de politie kwamen ruim 15 aangiften binnen met betrekking tot vernielingen van bushokjes.

Het vermoeden bestaat dat de verdachte(n) zowel zondagmiddag, avond en nacht de vernielingen gepleegd hebben. De vernielingen bestonden hoofdzakelijk uit het kapot slaan van de ruiten van de bushokjes.

De politie zou graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben van deze vernielingen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Autodieven aangehouden

UTRECHT - De politie heeft vorige week maandag drie mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal van maar ook uit autos. De verdachten, 24, 27 en 31 allen uit Utrecht, zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.

Begin januari startte de politie een onderzoek naar een groep personen die verdacht werd van diefstal en heling van goederen. Uit dat onderzoek kwam duidelijk naar voren dat de groep zich voornamelijk richtte op eetgelegenheden die langs grote doorvoerwegen of rijkswegen gelegen lagen. Vanaf een parkeerplaats bepaalden zij welke auto zij mee gingen nemen. Veelal namen ze hiervoor autosleutels weg uit jaszakken die in garderobes hingen en konden zo zonder moeite de auto meenemen. Ook kwam het voor dat ze selectief autos uitzochten waarin dure goederen waren achtergelaten zoals laptops e.d..

Bij de aanhoudingen vorige week heeft de politie ook verschillende huiszoekingen verricht in Utrecht en Woerden. Daarbij werden twee hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 150 planten. Ook werden diverse goederen in beslag genomen zoals laptops, kleding e.d. De politie sluit niet uit dat de komende tijd meer aanhoudingen worden verricht.

De politie adviseert burgers geen waardevolle spullen in auto en/of jaszakken achter te laten.