Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10. 20 uur
Man verliest macht over stuur

IJSSELSTEIN - Op de Noord IJsseldijk vond op zondagmiddag 20 mei omstreeks kwart voor zes een ongeval plaats, waarbij twee personen gewond raakten.

Een 25-jarige man uit Utrecht verloor in een bocht de macht over het stuur en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Hij raakte hierbij gewond, evenals de bijrijder, een 33-jarige man uit De Meern. De bijrijder die beklemd zat, moest door de brandweer uit de auto geholpen worden.Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 33-jarige man werd opgenomen in het ziekenhuis omdat hij een gebroken arm, gebroken rechter bekken en linker voet had opgelopen. De 25-jarige man mocht al snel het ziekenhuis verlaten.

Aanrijding door alcoholgebruik

NIEUWEGEIN - In de nacht van zondag op maandag 21 mei omstreeks vijf uur heeft er op de Herenstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen en een bromfiets.

Een 40-jarige inwoner van Nieuwegein reed weg uit een parkeerplek en liet hierbij een 32-jarige plaatsgenoot die hem van achteren naderde niet voor gaan. Hierdoor ontstond er een aanrijding, waarbij de 32-jarige gewond raakte aan zijn hoofd en linker been. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

De 40-jarige Nieuwegeiner die onder invloed van alcohol was, verliet de plaats van het ongeval. De politie kon later zijn identiteit achterhalen. De verdachte meldde zichzelf later op het politiebureau. Daar bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had.

Schietpartij

NIEUWEGEIN - In de nacht van zondag op maandag 21 mei vond er omstreeks half een op de Hofweide een schietpartij plaats. Ter plaatse constateerde de politie dat er meerdere keren was geschoten. Niemand raakte gewond. De dader(s), aanleiding en het motief van de schietpartij zijn nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in.