Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 21 mei 2001. Persbericht 2001/34.

Gemeente Hoogezand-Sappemeer presenteert jaarverslag 2000

Burgemeester Mirjam Salet van de gemeente Hoogezand-Sappemeer presenteert dinsdag 22 mei het jaarverslag 2000 aan de pers. Het jaarverslag nieuwe stijl met ruim 100 paginas tekst, grafieken en fotos geeft een samenhangend en gedegen verslag van de ambities en activiteiten van de gemeente over 2000. Door middel van dit document legt het college van B en W verantwoording af over het in 2000 gevoerde beleid. In de maand juni zullen de raadscommissies zich buigen over dit jaarverslag. Op 3 juli a.s. zal de gemeenteraad het jaarverslag behandelen.

In het jaarverslag over 2000 worden de speerpunten van beleid, zoals een aansprekend stadscentrum, een aantrekkelijk woonklimaat en een economisch klimaat gericht op werkgelegenheid en verantwoorde groei, nader toegelicht. Het collegeprogramma 1998-2002 heeft vorig jaar geleid tot tal van plannen en activiteiten binnen de afzonderlijke beleidsterreinen, zoals openbare orde en veiligheid, onderwijs, cultuur en recreatie.

De opvallendste conclusie die uit het jaarverslag getrokken kan worden, is dat het college in de overgangsfase van beleid naar uitvoering is beland. Zo lag ten aanzien van het stadscentrum in voorgaande jaren de nadruk nog op planvorming. Dit jaar is er voor de burger zichtbaar sprake van bouwactiviteiten rond het winkelcentrum.

Uit het jaarverslag komt duidelijk naar voren dat het jaar 2000 een druk jaar was, waarin zich bovendien een aantal belangrijke personeelswisselingen hebben voorgedaan. Zo trad er zowel een nieuwe gemeentesecretaris als burgemeester aan en kondigde de sectordirecteur Ruimte zijn vertrek aan. Laatstgenoemde vacature is begin 2001 ingevuld.

Zoals al eerder gemeld was 2000 ook in financieel opzicht een goed jaar: er is sprake van een overschot van f 2,7 miljoen. Dit financiële voordeel houdt voor een belangrijk deel verband met de gunstige economische ontwikkeling in 2000. Zo is het aantal uitkeringsgerechtigden gedaald en is het beroep op de bijzondere bijstand verminderd. Gelet op de vele projecten in de gemeente Hoogezand-Sappemeer stelt het college van B en W voor het overschot voorlopig te reserveren.

Het jaarverslag ligt voor een ieder ter inzage bij de hoofdreceptie, bij balie 1 (afdeling Financiën) van het gemeentehuis, in de bibliotheken en in de dorpshuizen. Het jaarverslag is voor f 11,25 te koop bij balie 2 (afdeling Burgerzaken).

(top)