Gemeente Heumen

21-05-2001

Regiodiek Week 21

Regiodiek Week 21

Maatregelen in verband met MKZ

In verband met de MKZ-crisis gelden de volgende maatregelen:

Afval
Zie hiervoor onder de afvalberichten hieronder

Honden
De hond dient te zijn aangelijnd in het buitengebied van Overasselt, Nederasselt en Heumen om te voorkomen dat ze een erf oplopen en zo eventueel de ziekte overbrengen.

Informatie over de uitbraak van mond- en klauwzeer: MKZ infolijn: 0800-1556
Teletekstpagina: 461
Internet: www.minlnv.nl/mkz



Cliëntenadviesraad

De cliëntenadviesraad adviseert het college van B&W over het beleid van de afdeling Sociale Zaken ( Algemene bijstandswet) en het Zorgloket (Zorgvoorzieningen en Wet voorzieningen gehandicapten). De cliëntenadviesraad vergadert op dinsdagavond 22 mei 2001 om 19.30 uur.
Agendapunten zijn o.m.:

- evaluatierapport Wet voorzieningen gehandicapten 2000
- enquête achterban

- inrichting wachtruimte hal gemeentehuis

- vergaderschema 2e helft 2001
De eerder aangekondigde vergadering van 26 juni a.s. gaat niet door.

Voor informatie of suggesties voor te behandelen onderwerpen kan men schrijven naar de secretaris van de Cliëntenadviesraad, Jenny Boonzaayer, Antwoordnummer 6024, 6580 ZX Malden. Haar doorkiesnummer is: 024-3588260, haar e-mailadres: JBoonzaayer@heumen.nl



Toelichting op donderdagavond 31 mei

Plan voor inrichting Stenen Hoofd

Na de uitkomsten van de enquête over de inrichting van het Stenen Hoofd is een plangroep aan de slag gegaan om alle wensen te vertalen in een samenhangend inrichtingsplan. Dat plan is nu klaar. Het wordt op donderdag 31 mei besproken en toegelicht tijdens een bijeenkomst in de burgerzaal in het gemeentehuis, waarbij alle betrokkenen en belangstellenden welkom zijn. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en zal naar verwachting duren tot 21.30 uur.

De gemeente liet de enquête houden in oktober van het vorig jaar onder de bevolking van Heumen. Doel was ideeën en opvattingen op tafel te krijgen over de vraag hoe het Stenen Hoofd en het aangrenzende gebied de Proefsteen (in de Maldense wijk Hoogenhof, langs het Maas-Waalkanaal) er uiteindelijk uit zouden moeten zien. Bijna vierhonderd personen, allen afkomstig uit Malden, vulden de enquête in. Ruim tweederde van de respondenten koos voor een parkachtige inrichting. Ze wilden geen horecavoorziening, maar wel ruimte voor fietsers en wandelaars om er te vertoeven of om een hengel uit te gooien.

De gemeente nam de uitkomsten van de enquête over en besloot voor het inrichtingsplan een beroep te doen op de creativiteit van de inwoners. Er werd een plangroep opgericht, bestaande uit omwonenden en andere betrokkenen, onder begeleiding van een landschapsarchitect. Die groep laat nu dus op 31 mei haar plan zien.

Iedereen die zich voor het Stenen Hoofd interesseert, is van harte welkom om het resultaat te bekijken en zijn mening te geven. Het plan is nog niet definitief, dus opmerkingen kunnen eventueel nog verwerkt worden in het eindresultaat dat aan de gemeenteraad wordt aangeboden.



Afval
Op woensdag 23, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei worden de huisvuilzakken opgehaald. Zaterdag 26 mei is de vervangende ophaaldag voor donderdag 24 mei (Hemelvaartsdag). Diegenen die normaal gesproken op donderdag hun afval buiten zetten, doen dat nu dus op zaterdag.

Mond- en klauwzeer
Vorige week hebben we laten weten dat er geen afval zou worden ingezameld in het buitengebied van Overasselt, Nederasselt en Heumen in verband met het mond- en klauwzeervirus.
Inmiddels is een nieuw advies ontvangen:

- bij bedrijven en particulieren die evenhoevige dieren houden (dus: koeien, varkens, schapen en geiten) worden bruine zakken opgehaald en de gft-container geleegd, als deze aan de openbare weg worden aangeboden. Voor en na de aanbieding moet de gft-container worden ontsmet.

- Voor alle anderen geldt dat alle afval gewoon wordt opgehaald.
Oud papier
Elke donderdag tijdens schooluren staat een papiercontainer bij basisschool Toermalijn aan de Gladiolenstraat 2a, behalve in de vakanties. Behalve papier kunt u ook batterijen inleveren. Op vrijdag 25 mei staat van 10.00 uur tot 15.00 uur een papiercontainer bij de St. Jozefschool aan de Raadhuisstraat. Op zaterdag 26 mei halen KPJ en MZC in Malden het oud papier op. Zorg ervoor dat het uiterlijk om 08.30 uur buiten staat, maar niet voor 07.00 uur.
Op woensdag 30 mei haalt Fanfare Wilhelmina het oud papier op. Zorg dat het om 18.00 uur buiten staat.

Grof vuil
Omdat de opening van de milieustraat tot 1 september is uitgesteld, zal nog een extra grof vuilinzameling plaatsvinden in week 24 (11 tot en met 15 juni).
U kunt zich daar nu al voor aanmelden bij Burgers Afval Service, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, op telefoonnummer 024-3482433. De laatste dag waarop u zich kunt aanmelden is vrijdag 8 juni. Daarna is aanmelden niet meer mogelijk.



Vergunningen

A. Aangevraagde vergunningen
Bij B&W zijn de volgende aanvragen om bouwvergunning binnen gekomen: plaatsen tuinhuisje, Boterdijk 32
bouw woning, Grote Loef 8
bouw woning, Kreytacker 24
De aanvragen kunnen tijdens de openstellingstijden van het gemeentehuis worden ingezien bij Bouw- en woningtoezicht.

B. Aanvrage kapvergunning
De volgende aanvragen om kapvergunning zijn ontvangen: 2 dennen, Jachthoorn 13

1 valse Christusdoorn, Jachthoorn 15
5 berken, zijtuin Triangel 11
Wie het met een eventuele verlening van een vergunning niet eens is kan daartegen bedenkingen indienen bij B&W tot uiterlijk 5 juni.

C. Meldingen
Naar aanleiding van de volgende melding van een bouwplan hebben B&W op 7 mei bericht dat de bouw plaats kan vinden:
M2001-023: bouw berging, De Hosterd 23
Verzonden op 10 mei:
M2001-021: plaatsen dakkapel, De Strengen 12
M2001-022: bouw tuinhuisje, Schappeveld 11
Verzonden op 16 mei:
M2001-009: plaatsen dakkapel, Het Halster 59
Voor de mogelijkheid bezwaar te maken, zie onder D.

D. Bouwvergunningen
De volgende bouwvergunningen zijn verleend:
Verzonden op 10 mei:
164/2000: uitbreiden woning , Schoonenburgseweg 7 184/2000: uitbreiden clubhuis, Rijksweg
42/2001: gedeeltelijk herbouw en verbouw café tot pension/hotel, Rijksweg 260
Verzonden op 14 mei:
Intrekking bouwvergunning 137/99: bouw woning, Benedenschap 7 Wie het niet eens is met een van de besluiten onder C of D kan daartegen binnen zes weken nadat het betreffende besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen bij B&W.


-----

Verplaatsing markt

In verband met Hemelvaartsdag is de markt verplaatst naar woensdagmorgen 23 mei.


Gemeentehuis gesloten

Op vrijdag 25 mei is het gemeentehuis gesloten.

Toepassing artikel 50, lid 5 Woningwet, verbouw boerderij tot burgerwoning

Looistraat 47a
Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om bouwvergunning ontvangen voor de verbouw van de boerderij Looistraat 47a te Heumen, kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie I, nr. 386, tot burgerwoning.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan "Buitengebied Heumen", waarin het perceel een agrarische bestemming heeft. De voorschriften van het bestemmingsplan bieden burgemeester en wethouders evenwel de mogelijkheid voor de verbouwing vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. Zij zijn van plan daartoe over te gaan.

Het bouwplan moet tevens getoetst worden aan het nog niet in werking getreden "Bestemmingsplan Buitengebied 1997". In dat plan heeft het perceel eveneens een agrarische bestemming, waarmee de verbouwing in strijd is. Dit bestemmingsplan biedt echter eveneens een mogelijkheid voor burgemeester en wethouders om aan het bouwplan medewerking te verlenen.

Zolang dit bestemmingsplan niet van kracht is kunnen burgemeester en wethouders met toepassing van artikel 50 lid 5 van de Woningwet bouwvergunning verlenen nadat van gedeputeerde staten een verklaring van geen bezwaar is ontvangen

Zienswijzen
Burgemeester en wethouders stellen een ieder in de gelegenheid tegen het voornemen bouwvergunning te verlenen zienswijzen in te dienen. Dat kan schriftelijk bij burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ te Malden van vrijdag 25 mei tot en met donderdag 21 juni 2001. Gedurende die periode ligt het bouwplan dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag bovendien van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis.

Malden, 22 mei 2001



Aanvraag milieuvergunningen, Hatertseweg 16 en Hatertseweg 6

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen hebben een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer ontvangen van:
- P. Thoonsen, Hatertseweg 16 te Malden. Het betreft een aanvraag om een gehele revisievergunning voor een varkens- en paardenhouderij, gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie A, nr. 1104, plaatselijk bekend Hatertseweg 16 te Malden;
- J. Haerkens-Verweij, Hatertseweg 6 te Malden. Het betreft een aanvraag om een gehele revisievergunning voor een paardenhouderij, gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie A, nrs. 1109 en 625, plaatselijk bekend Hatertseweg 6 te Malden.

waar in te zien?
De ontwerpbeschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 23 mei 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunnen tot en met 20 juni 2001 worden ingebracht bij Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Diegenen die bedenkingen tegen de ontwerpbeschikking indienen kunnen verzoeken hun persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Eveneens kunnen mondelinge bedenkingen worden ingebracht tijdens een op verzoek te houden openbare zitting, waarbij gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het verzoek om vergunning en ontwerp-vergunning. Het verzoek voor het houden van een openbare zitting kan telefonisch of schriftelijk worden gericht aan de sectie milieu.

Malden, 22 mei 2001



Aanvullende voorschriften milieuvergunning, Westerkanaaldijk 7

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken bekend dat aanvullende voorschriften zijn gesteld aan de Wet milieubeheervergunning van B. Hopman, Westerkanaaldijk 7 te Malden, verleend op 23 september 1997. Het stellen van de aanvullende voorschriften geschiedt op verzoek van Milieu-adviesbureau Het Groene Schild namens dhr. W. Verbeeten.

waar in te zien?
De beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 23 mei 2001 gedurende zes weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

beroepsmogelijkheden
Beroep tegen het besluit kan worden ingebracht door: a. de aanvrager;
b. de betrokken adviseurs die in de gelegenheid moesten worden gesteld advies uit te brengen met betrekking tot het geven van de beschikking; c. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
e. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

wanneer van kracht?
De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór 5 juli 2001 beroep wordt ingesteld en met toepassing van artikel 36 van de Wet op de Raad van State juncto artikel 8.3.1. van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek wordt gedaan tot schorsing van de beschikking of het treffen van een voorlopige voorziening. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de genoemde afdeling. De beschikking wordt niet van kracht voordat op zo'n eventueel verzoek is beslist.

Malden, 22 mei 2001.



Intrekking Hinderwetvergunning, Valkstraat 22

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken ingevolge afdeling 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij de vergunning hebben ingetrokken van H.G.J. Derks, Zilverbergweg 1, Overasselt, verleend op 25 mei 1979. Het betreft een oprichtingsvergunning ingevolge de Hinderwet voor een varkensbedrijf aan Valkstraat 22 te Overasselt. De intrekking houdt verband met het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten.

waar in te zien?
De beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 23 mei 2001 ge-du-ren-de zes we-ken ter inzage bij de sector grondgebiedza-ken van het ge-meen-te-huis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maan-dag van 17.00 tot 18.30 uur te-recht. De stukken zijn ook in te zien in de Openba-re Biblio-the-ken, Kloos-terhof 1 te Mal-den en Beat-rixstraat 2 te Over-asselt gedu-rende normale ope-nings-tijden.

beroepsmogelijkheden
Beroep tegen het besluit kan worden ingebracht door: a. de aanvrager;
b. de betrokken adviseurs die in de gelegenheid moesten worden gesteld ad-vies uit te bren-gen met betrekking tot het geven van de beschikking;
c. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de be-schikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
e. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verwe-ten geen be-den-kin-gen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

wanneer van kracht?
De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór 5 juli 2001 beroep wordt ingesteld en met toepassing van arti-kel 36 van de Wet op de Raad van State juncto artikel 8.3.1. van de Alge-mene wet be-stuursrecht een verzoek wordt ge-daan tot schorsing van de be-schikking of het treffen van een voorlopige voorziening.
Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Afde-ling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de genoem-de afdeling. De beschikking wordt niet van kracht voor-dat op zo'n eventueel verzoek is beslist.

Malden, 22 mei 2001.



Revisievergunning Wet Milieubeheer, gemeentewerkplaats

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen hebben een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer verleend aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen, Kerkplein 6, 6581 AC Malden. Het betreft een revisievergunning voor een gemeentewerkplaats met stallings- en opslagruimte, alsmede een gemeentelijk depot voor klein gevaarlijk afval, een timmerwerkplaats, en het eenmaal per week op zaterdag plaatsen van een milieustraat, gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie F, nrs. 1102 en 1147, plaatselijk bekend Ambachtsweg 10 te Malden.
Tegen de ontwerp-beschikking zijn bedenkingen ingediend. De vergunning is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

waar in te zien?
De beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 23 mei 2001 gedurende zes weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

beroepsmogelijkheden
Beroep tegen het besluit kan worden ingebracht door: a. de aanvrager;
b. de betrokken adviseurs die in de gelegenheid moesten worden gesteld advies uit te brengen met betrekking tot het geven van de beschikking; c. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
e. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

wanneer van kracht?
De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór 5 juli 2001 beroep wordt ingesteld en met toepassing van artikel 36 van de Wet op de Raad van State juncto artikel 8.3.1. van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek wordt gedaan tot schorsing van de beschikking of het treffen van een voorlopige voorziening. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de genoemde afdeling. De beschikking wordt niet van kracht voordat op zo'n eventueel verzoek is beslist.

Malden, 22 mei 2001.



Wijziging Legesverordening

Door de Raad van de gemeente Heumen is op 26 april 2001 de 4e wijziging van de Legesverordening 1998 vastgesteld. De belangrijkste wijziging is de verlaging van het tarief voor het verkrijgen van een paspoort. Dit gaat f75,-- kosten in plaats van f102,50. Verder zijn er wat ondergeschikte tariefswijzigingen vastgesteld. De verordening ligt op het gemeentehuis ter inzage en is kosteloos in te zien.



Vrijstellingen bouw woning

Kreytacker 22
B&W ontvingen een aanvraag om bouwvergunning voor de bouw van een woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie H nummer 1497(ged), plaatselijk bekend als Kreytacker 22 Malden. Het bouwplan is in strijd met bestemmingsplan Hoogenhof uitw. 1999-1. Het plan beoogt een goothoogte van ca. 5.7m¹. Volgens artikel 3.2.f van het bestemmingsplan mag de goothoogte van de woningcategorie EV echter ten hoogste 4,5m¹ bedragen.

Kreytacker 24
B&W ontvingen een aanvraag om bouwvergunning voor de bouw van een woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie H nummer 1497(ged), plaatselijk bekend als Kreytacker 24 Malden. Het bouwplan is in strijd met bestemmingsplan Hoogenhof uitw. 1999-1. Het plan beoogt een goothoogte van ca. 5.4m¹. Volgens artikel 3.2.f van het bestemmingsplan mag de goothoogte van de woningcategorie EV echter ten hoogste 4,5m¹ bedragen.

Grote Loef 14
B&W ontvingen een aanvraag om bouwvergunning voor de bouw van een woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie H nummer 1497(ged), plaatselijk bekend als Grote Loef 14 Malden. Het bouwplan is in strijd met bestemmingsplan Hoogenhof uitw. 1999-1. Het plan beoogt een goothoogte van ca. 5.4m¹. Volgens artikel 3.2.f van het bestemmingsplan mag de goothoogte van de woningcategorie EV echter ten hoogste 4,5m¹ bedragen.

Voor de drie bovenstaande plannen geldt dat vrijstelling van de bepaling omtrent de goothoogte mogelijk is met artikel 3.3 van het bestemmingsplan, dat de mogelijkheid geeft de woningcategorie van EV om te zetten in EO, waarbij een goothoogte van maximaal 6,5m¹ toegestaan is.
B&W willen gebruik maken van deze vrijstellingsmogelijkheid, uitsluitend ten behoeve van het toestaan van een grotere goothoogte.

Bedenkingen
De hierboven genoemde vrijstelling kan pas worden verleend nadat belanghebbenden in de gelegenheid zijn gesteld bedenkingen in te dienen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen. Dat kan schriftelijk of mondeling bij B&W van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden van donderdag 25 mei 2001 tot en met woensdag 21 juni 2001. Gedurende die periode ligt het bouwplan dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag bovendien van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis.

Malden, 22 mei 2001.