Persbericht

BMC Software lanceert Application-Centric
Network Management-initiatief

Eerste 'Network-Aware' oplossing voor applicatiebeheer helpt klanten bij het runnen van complexe onderneming

Nieuwegein - 21 mei 2001 - BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise
systeembeheer oplossingen, introduceert de eerste network-aware applicatiebeheer oplossingen via haar Application-Centric Network Management-initiatief. Klanten kunnen hierdoor de onderdelen van hun bedrijfsnetwerk beheren voor optimale applicatiebeschikbaarheid en
-performance. Beter dan ooit kunnen klanten door middel van een enkel overzicht zien welke invloed een applicatie heeft op het netwerk en welke invloed het netwerk heeft op de applicatie. Tevens is de impact van deze informatiestoom op de volledige applicatieperformance te bekijken. BMC Software's eerste oplossingen binnen haar Application-Centric Network Management-initiatief zijn PATROL® Visualis 1.1 en PATROL Integration for DashBoard.

Application-Centric Network Management is een nieuw initiatief van BMC Software dat voortkomt uit de recente overname van Perform SA, een Franse ontwikkelaar van netwerkoptimalisatie software met als belangrijkste producten DashBoard en Visualis®. Application-Centric Network Management maakt BMC Software's marktleidende systeem- en applicatiebeheer oplossingen beschikbaar voor het netwerk. Klanten hebben hierdoor meer inzicht in de netwerkconnectiviteit en het functioneren van hun onderneming, waardoor ze hun 'return on investment' en waarde voor hun klanten kunnen vergroten. Door dit initiatief kunnen klanten beter dan ooit de informatiestroom van client tot server in beeld brengen en de invloed van die stroom op de applicatieperformance bekijken.

PATROL Visualis 1.1: nieuwe standaard voor Network Visibility PATROL Visualis 1.1 biedt IT-afdelingen de mogelijkheid een topologische kaart van hun infrastructuur te genereren en bekijken. Deze kaart toont de applicatie- en netwerkbronnen en hun onderlinge verbindingen. Door de integratie van PATROL en Visualis kan de klant de ontwikkelingen in de verkeersstromen van het netwerk - binnen de infrastructuur en tussen applicatiecomponenten - telkens opnieuw bekijken. Vanuit een enkel venster binnen Visualis heeft de gebruiker een overzicht over het verkeer tussen workstations en servers in het hele netwerk. De gebruiker kan op die manier in beeld brengen hoe een applicatie het netwerk beïnvloedt en andersom. PATROL Visualis integreert de mogelijkheden van PATROL binnen Visualis, waardoor kennis over de belangrijkste applicaties kan worden vergaard via 'auto-discovered PATROL Agents'. Op basis van deze informatie kan de klant een overzicht genereren over de dynamiek van het gehele bedrijfssysteem. Klanten krijgen door deze integratie inzicht in de invloed van consumentengebruik op de applicatiediensten.

End-to-End Service Level Management met PATROL Integration for DashBoard PATROL Integration for DashBoard selecteert netwerkperformance gegevens uit DashBoard en slaat deze informatie direct op binnen de PATROL-infrastructuur. PATROL Integration for DashBoard biedt de PATROL Console, PATROL for Service Level Management, extra PATROL-applicaties en PATROL-partnerapplicaties de beschikking over netwerkperformance gegevens. Deze gegevens worden door DashBoard verzameld via een directe toegang tot PATROL's eigen 'data store'. De PATROL Knowledge Module biedt klanten een overzicht over gecombineerde netwerk-, systeem- en applicatieperformance data vanuit PATROL-applicaties. Dit overzicht wordt geboden via een grafische weergave, maar ook via rapportages en grafieken.

Toekomstmogelijkheden voor integratie
BMC Software heeft zich als eerste prioriteit de integratie van Perform's producten met PATROL gesteld, zodat het gecombineerde klantenbestand zo snel mogelijk kan profiteren van de nieuwe mogelijkheden. In de nabije toekomst worden daarnaast de volgende productuitbreidingen geleverd:
· PATROL for IP Networks - Diagnose: Met dit product kunnen klanten bij servicefouten een diagnose uitvoeren tot op de fysieke netwerklaag, met behulp van de Perform Visualis herkenmogelijkheden. PATROL for IP Networks - Diagnose betekent een uitbreiding van de mogelijkheden van de PATROL for Diagnostic Management-oplossingen, waarmee de klant nu ook kan zien of en waar een netwerkfout een applicatiefout heeft veroorzaakt. Dit product is vanaf juni beschikbaar.

· Integratie van DashBoard met PATROL Enterprise Manager: Versturing van alerts vanuit DashBoard naar PATROL Enterprise Manager, zodat klanten de tools van PATROL Enterprise Manager kunnen inzetten voor het correleren van netwerkcongestie en bottlenecks binnen de onderneming. Dit product is binnen 30 dagen beschikbaar.

· Integratie van PATROL Service Reporting: Deze geïntegreerde oplossing, op basis van de volgende release van PATROL Service Reporting, biedt de mogelijkheid om DashBoard- en Visualis-informatie te publiceren als value-added rapportage.

· Integratie met PATROL for Service Level Management: Door de 'end-time application response'-gegevens vanuit PATROL for Service Level Management als input te gebruiken voor DashBoard's mogelijkheden voor diagnostische modellering, is automatische correlatie mogelijk tussen het verval van applicatiereactietijden en netwerkcongestie. Op deze manier kunnen serviceproblemen nauwkeurig worden gerelateerd aan netwerkfouten of prestatieproblemen.

Prijs en beschikbaarheid
Zowel PATROL Integration for DashBoard als PATROL Visualis 1.1 komen binnen 30 dagen op de markt. De prijzen voor beide producten zijn op te vragen bij BMC Software in Nieuwegein via telefoonnummer 030 - 608 55 00. Voor meer informatie over de netwerkmogelijkheden van BMC Software: www.bmc.com/products/network/index.html.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen die beschikbaarheid van business garanderen - door bedrijfskritische systemen te onderhouden en te optimaliseren door middel van geautomatiseerd infrastructuurbeheer en unieke service management capaciteiten. BMC Software is een Forbes 500-onderneming en behoort tot de S&P 500-bedrijven. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk en het Nederlandse verkoopkantoor in Nieuwegein.