Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-05-2001 Persbericht district Sittard
Maandag 21 mei 2001

Beek; Controle rond Mondial

In de nacht van zondag op maandag, van 23.00 uur tot 5.00 uur, vond er rond de Mondial in Beek een uitgebreide politiecontrole plaats. Hieraan namen ongeveer 40 agenten, verdeeld over drie teams deel. De actie was vooraf aangekondigd.

Er werden in totaal 313 voertuigen gecontroleerd. Er werden 138 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordels, defecte verlichting, geen rijbewijs kunnen tonen, fout parkeren, etc. Van de 138 bekeuringen werden er 13 tegen Buitenlanders uitgeschreven die de boetes meteen moesten voldoen.

Twee automobilisten werden geverbaliseerd terzake het rijden onder invloed en 1 illegale vreemdeling werd aangehouden.

Er werd 1 proces verbaal uitgeschreven wegens het voorhanden hebben van een knipmes. Twee personen waren in bezit van een kleine hoeveelheid drugs. De drugs werden in beslag genomen.

Dit was de eerste keer dat een dergelijke uitgebreide controle werd uitgevoerd. De politie controleert vrijwel elk weekend rond de Mondial, echter niet op deze grote schaal.

In de toekomst zullen meer grote acties, al dan niet aangekondigd, gaan plaats vinden.

Stein; Inbraak

Afgelopen weekeinde werd ingebroken in een verkoophuisje, gelegen in het Steinerbos. Men verschafte zich toegang na het forceren van de toegangsdeur. Gestolen werd snoepgoed en drank.

Geleen; Aanhoudingen

Op zondagavond, omstreeks 21.25 uur, werden een 50 jarige man en een 33 jarige man beiden uit Geleen, aangehouden. Dat gebeurde in de Pastoor Schoenmaeckersstraat in Geleen. Het tweetal had bij wijze van grap een tapkast vanaf een feestterrein (Bloemenmarkt) meegenomen. Deze actie werd door de eigenaar van de tapkast gezien en deze hield het tweetal op in afwachting van de komst van de politie. Een woordenwisseling ontaardde in fysiek geweld. De 33-jarige kwam bij de schermutseling ten val en moest zich met een gebroken pols onder doktersbehandeling stellen.