Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 21-05-2001 Persberichten district Kerkrade
Maandag 21 mei 2001 - 14.55 uur

Kerkrade; onderzoek dodelijke steekpartij
De identiteit van het slachtoffer van de dodelijke steekpartij in Kerkrade op zondag 20 mei is nog steeds niet bekend. Buiten de reeds aangehouden twee mannen hield de politie zondagavond ook nog een 44-jarige bewoonster van de Büttgenbachstraat in Kerkrade en een 41-jarige inwoner uit die plaats als verdachte aan. Vermoedelijk heeft in de woning van de vrouw een vecht- c.q. steekpartij plaatsgevonden waarna het slachtoffer richting Catharinastraat vluchtte waar op dat moment juist een bewoner naar buiten kwam. Op het stoffelijk overschot zal vandaag, maandagmiddag, sectie worden verricht. Het resultaat van dit onderzoek zal vermoedelijk pas over enkele dagen bekend zijn. Inmiddels is een bijstandsteam van 12 personen geformeerd dat in deze onderzoek doet.

Landgraaf; gewonde bij aanrijding
Zondag 20 mei raakte om 10.55 uur een 69-jarige bromfietsbestuurder uit Heerlen gewond toen hij op de kruising Einsteinstraat-Hoofdstraat in Landgraaf door het rode verkeerslicht reed. Daarbij kwam hij in botsing met de auto van een 36-jarige man uit Heerlen. In het ziekenhuis werd een open beenbreuk geconstateerd waaraan het slachtoffer die middag nog aan geopereerd zou worden.

Landgraaf; autokraker aangehouden
Een oplettende getuige zag zondag 20 mei om 08.25 uur een 21-jarige man uit Doetichem zich verdachte ophouden bij een op de Hogstraat in Landgraaf geparkeerde auto. Aan de hand van het signalement wist de politie de man in de Bachlaan aan te houden. In een tas werd een gestolen autoradio aangetroffen alsmede diverse inbrekerswerktuigen. De politie onderzoekt of dat de verdachte voor nog meer inbraken in aanmerking komt.

Vaals; vlam in de pan
Een vergeten ketel met vlees in de oven van een 84-jarige bewoonster van de Lindenstraat in Vaals was zondag 20 mei om 14.00 uur de oorzaak van een flinke rookontwikkeling in haar woning. Toen een bovenbuurvrouw de rook uit de woning zag komen, ging ze naar beneden en wist door te blijven bellen aan de deur de bejaarde naar buiten te krijgen. De bewoonster had inmiddels zoveel rook ingeademd dat de brandweer en het ambulancepersoneel haar zuurstof moesten toedienen. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis. Omdat ze niet meet terug kon in haar woning, werd de vrouw voorlopig ondergebracht in een verzorgingstehuis in Heerlen.

Bocholtz; plasser aangehouden
Zondag 20 mei trof de politie om 23.30 uur in de Wilhelminastraat in Bocholtz een 30-jarige man uit Mechelen aan die tegen de gevel van een woning stond te plassen. Toen hij daarover aangesproken werd en hem duidelijk werd dat hij daarvoor een proces-verbaal kreeg, beledigde en bedreigde hij de patrouille. Daarop werd de man aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)