Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-05-2001
1e persbericht 21 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Zondagavond om 20.25 uur is op de Van der Marckstraat een 28-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man reed slingerend over de weg en bleek bij controle onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.9 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Eindhoven / Mierlo: Aanhoudingen na doorrijding Op de Burgemeester van Kuikstraat zijn zondagavond om 21.25 uur twee inwoners van Mierlo aangehouden. De mannen, 25 en 28 jaar oud, worden ervan verdacht eerder op de avond op de St. Jorislaan in Eindhoven een doorrijden na aanrijding te hebben gepleegd. Hierbij werden een personenauto en een boom beschadigd. Op het moment van de aanhouding waren de verdachten bezig de zwaar beschadigde personenauto die betrokken was bij de aanrijding, weg te slepen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen zaterdag 23.00 uur en zondagmiddag 16.30 uur is er vanaf de Lodewijk Napoleon-laan een personenauto, merk Volkswagen, type Passat CL, kleur licht blauw, voorzien van het kenteken GZ-PJ-37, weggenomen.

Eindhoven: Ex-man aangehouden na vernieling
Maandagmorgen om 0.20 uur, is op de Dr. Willem Dreesstraat een 43-jarige Eindhove-naar aangehouden. De man had de voordeur van zijn ex-vrouw vernield en wilde zich niet verwijderen. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor zijn en andermans veiligheid ingesloten.

Eindhoven: Autoinbrekers aangehouden
Op de Ithacastraat zijn maandagmorgen om 0.25 uur drie inwoners van Eindhoven in de leeftijd van 19, 21 en 22 jaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen bezig waren in te breken in een geparkeerd staande personenauto op de Cliostraat. De drie verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De personenauto waarin het drietal reed is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na doorrijding
Op het Stationsplein is maandagmorgen om 2.45 uur een 22-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. De vrouw had kort ervoor op de Vestdijk een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken. Uit onderzoek bleek dat zij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.60 promille aan. De vrouw kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor de duur van 8 uur en haar rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen om 2.33 uur is op de Vinckenbrinckstraat een 42-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de, door de verdachte bestuurde auto, niet verzekerd was en dat de man zijn voertuig onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,95 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Eindhoven: Man aangehouden
Maandag is op de Tilburgseweg Oost een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed in een auto en bij een controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. De man gaf een valse naam op en hij had geen rijbewijs. De man had de Marokkaanse nationaliteit en was illegaal in Nederland. In zijn kleding werden vijf bolletjes cocaïne gevonden. De man is ingesloten.

Heeze: Veel geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bovenwoning aan de Nieuwendijk is zondagavond ruim fl. 15.000,= weggenomen. Men is binnengekomen door een bovenlicht open te breken.

Geldrop: Portemonnee gestolen
Een 84-jarige vrouw uit Geldrop is zondag rond 13.00 uur bestolen van haar portemonnee. Een onbekende man kwam bij haar woning en vroeg de vrouw een fietspomp. Toen zij vertelde dat zij geen fietspomp had wilde hij naar het toilet. Binnen vroeg hij een papiertje om iets op te schrijven. Nadat de man weg was bleek ook een portemonnee met pasjes en fl. 30,= verdwenen te zijn.

Geldrop: Jongen beroofd van gsm, portemonnee en fiets Zondag tussen 2.00 en 2.15 uur is een 18-jarige Geldropse jongen op de Nieuwenpolder beroofd van zijn gsm, een portemonnee met wat muntgeld en pasjes en zijn fiets, een zilverkleurige citybike van het merk Trek. De jongen stond te bellen op het fietspad tussen Hulst en de spoorweg toen hij een klap tegen het hoofd kreeg. Hij werd duizelig en viel op de grond. Toen hij weer tot zijn positieven kwam waren zijn spullen al weg. Hij heeft niemand gezien.

Mierlo: Man gewond
Een 45-jarige man uit Mierlo is zondagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt bij werkzaamheden bij zijn woning aan de Aardborstweg. De man was met een bobcat, klein model loader, een container aan het laden met puin. Door een foute manoeuvre sloeg de bobcat voorover. De man werd uit het voertuig geslingerd en hij kwam op de grond terecht. De bobcat sloeg op hol en overreed de man. De broer van het slachtoffer kon het voertuig tot stilstand brengen. Het slachtoffer is in het St. Annaziekenhuis opgenomen. Hij had 12 gebroken ribben.

Lieshout: Inbraak in garagebox
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een garagebox van een woning aan het Cattenhool. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de garage zijn een paarse Hondabromfiets, een helm, een regenpak, een haakse slijper, twee schuurmachines en een paar skeelers gestolen.

Lage Mierden: Automobilist overleden bij aanrijding Zondag om 16.15 uur is de 22-jarige Josha Goudsmits uit Bladel bij een aanrijding op het Vloeieind om het leven gekomen. De man reed in een personenauto in de richting Hulsel en in een flauwe bocht naar links reed hij rechtdoor tegen een boom. Hij was op slag dood. De man droeg geen gordel. De brandweer moest het stoffelijk overschot uit de auto bevrijden.

Eersel: Onder invloed
Op de A67, oprit Eersel, is maandag om 3.50 uur een 20-jarige automobilist uit het Belgische Willebroek aangehouden. De man stond bij een personenauto waarvan een band van de velg was gelopen. Hij had gedronken en volgens getuigen had hij in de auto gereden. De man blies
1 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Reusel / Eindhoven: Jongen na achtervolging aangehouden Op de Poeijersstraat is maandag om 2.00 uur een 18-jarige jongen uit Reusel aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging door de wijk Tongelre. De jongen reed in een Mercedes die hij thuis, bij zijn vader had weggenomen. Op de kruising Geldropseweg Hugo van der Goeslaan reed hij door rood en een politiepatrouille ging achter hem aan. Na een achtervolging waarbij verschillende verkeersovertredingen werden gepleegd, zoals snelheid, links van de weg rijden en het negeren van een stopteken, zette hij de auto op de Poeijersstraat neer. Hij kon in de buurt van zijn auto aangehouden worden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en hij had bij een benzinestation aan de A67 getankt zonder te betalen. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Dragonder is in de nacht van zaterdag op zondag een laptop gestolen. De waarde is ongeveer fl. 7.000,=. Er is een ruit van het kantoor ingeslagen.

Waalre: Woninginbraak
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Heistraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. De bewoners missen een videorecorder, een gsm en een onbekend aantal cds.