Gemeente Den Helder

DUINPARKPLAN DEN HELDER DE INSPRAAK IN

datum: 21 mei 2001

De hele maand juni heeft iedereen de gelegenheid officieel te reageren op het Duinparkplan, dat wil zeggen op het concept stedenbouwkundig plan van Woningstichting Den Helder en het voorlopig programma van eisen dat de gemeente hiervoor heeft gemaakt. Op 1 juni gaan beide plannen voor vier weken de inspraak in. Voorwaarde is dat de commissies Stadsontwikkeling en Milieuzaken ze vrijgeven voor inspraak. De commissieleden vergaderen hierover op woensdag 23 mei tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in het stadhuis. De commissievergadering begint om 20.00 uur.

Op dinsdag 12 juni is er een inspraakavond in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Golfstroom aan de Vechtstraat waar men ook mondeling op de plannen kan reageren. In verband met de avondvierdaagse begint de bijeenkomst om 20.15 uur.

De inspraak betreft fase 1 van de herstructurering van de wijk Nieuw Den Helder centrum. Het gaat om het gebied tussen de Zandkreekweg, de Jan Verfailleweg, de Waddenzeestraat en de Marsdiepstraat, oftewel de Deltabuurt en het Kennedypark. Voor dit gebied ontwikkelt Woningstichting Den Helder het Duinparkplan, een bijzonder project waarbij woningen in een duinlandschap centraal staan. De gemeente voert de regie over de ontwikkeling van het plan. Het programma van eisen is een van de (kwaliteits)documenten die de gemeente hiervoor vaststelt.

Schriftelijke reacties op de concept-plannen kunnen tot en met 29 juni worden gestuurd naar het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Gedurende de maand juni hangen tekeningen van het plan in de hal van het stadhuis. Een maquette van het nieuwe gebied staat bij de Verhuurwinkel van Woningstichting aan het Julianaplein.

Overigens komt tijdens deze inspraakprocedure een eventuele concentratie van winkels aan de Marsdiepstraat en verhuizing van het Falgacentrum (fase 2) niet aan de orde.