BNN

Hilversum, 17 mei 2001

KATJA SCHUURMAN OP BEZOEK BIJ RUUD VAN NISTELROOY

Maandag 21 mei van 22.00 uur tot 22.35 uur zendt BNN de derde aflevering uit van het BNN-programma 'Katja ZKM'. In deze aflevering draait alles om kracht/sterkte. Hoe belangrijk is het om een sterke partner te hebben? Hoe aantrekkelijk is kracht en wat is waardevoller: fysiek of mentaal sterk zijn?

Met Ruud van Nistelrooy praat Katja over de periode na zijn fatale blessure, die hem uitschakelde voor deelname aan het EK Voetbal in 2000. De profvoetballer vertelt uitgebreid over de moeilijke tijd die volgde en hoe zwaar het was om er weer helemaal bovenop te komen. Met Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Jan Pronk gaat Katja joggen over zijn vaste parcours aan het Scheveningse strand. De politicus legt uit waar hij de kracht vandaan haalt om zijn functie te kunnen uitoefenen. Als laatste bezoekt Katja de enige stuntvrouw van Nederland, Diana Wiersma. Zij vertelt Katja over de risico's van haar vak, leert haar enkele stunts en neemt met haar een spannende actiescène op.

In Katja ZKM (klein gebrek geen bezwaar) gaat de 26-jarige presentatrice de straat op met een camera en een flinke dosis nieuwsgierigheid. Vanuit het uitgangspunt dat mensen om verschillende redenen (on)aantrekkelijk zijn voor hun medemens, zoekt Katja via contactadvertenties, maar ook op straat, op school, in de politiek of in de sportschool contact met interessante mensen die antwoord geven op de vraag: wie ben ik en waar sta ik voor? En vooral: wat moet jij met mij? Iedere week staat er een thema/eigenschap centraal, zoals sociaal, sterk, succesvol, huiselijk, tolerant, humor, gelovig en aantrekkelijk. Hoe belangrijk zijn die eigenschappen eigenlijk?

Katja ZKM is een co-productie van BNN en Marat TV.