Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM NBM bevestigt goede gang van zaken en winstverwachting 2001

Overnamebesprekingen Strukton De Meyer N.V. te België

Gang van zaken
In de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders heeft Koninklijke BAM NBM haar tevredenheid uitgesproken over de gang van zaken tot nu toe in 2001.

De eind maart 2001 afgegeven verwachting van een nettowinst over 2001 van Euro 35 miljoen (nà afschrijving goodwill van Euro 3 miljoen) wordt onverkort onderschreven. De orderportefeuille per 1 april 2001 bedraagt Euro 4,25 miljard (ultimo 2000 Euro 3,85 miljard).

Dividend
Het dividendvoorstel luidt in contanten Euro 1,15 per gewoon aandeel, dan wel in plaats hiervan, in verband met de gewenste versterking van de solvabiliteit, een dividend in aandelen waarbij de waarde circa 5% hoger zal zijn, dan het dividend in contanten. Bepalend voor het dividend in aandelen zal de gemiddelde beurskoers van 8 juni 2001 zijn. De nieuw uit te geven aandelen zijn winstgerechtigd over het boekjaar 2001 en volgende.

Integratie
De samenvoeging en integratie per sector van BAM- en NBM-bedrijven tot één marktgerichte organisatie verloopt goed. Dit geldt tevens voor de omvorming van Wilma tot een decentraal aangestuurde, ontwikkelende bouwer samen met BAM Woningbouw.

Acquisities
Koninklijke BAM NBM deelt * in overleg met Strukton Groep N.V. * mede dat met Strukton Groep N.V. onderhandelingen worden gevoerd over de overname van Strukton De Meyer N.V. te Gent (België). Dit bedrijf met een omzet van circa Euro 90 miljoen en circa 500 medewerkers is in Vlaanderen/Brussel en ten dele in Wallonië actief op het gebied van civiele betonbouw en utiliteits- en woningbouw. De koopsom zal in contanten worden voldaan. Na overname zal Strukton De Meyer reeds in 2001 bijdragen aan het resultaat van Koninklijke BAM NBM. De totale omzet van Koninklijke BAM NBM in België zal na deze overname op jaarbasis circa Euro 200 miljoen bedragen.

De eerder aangekondigde overname van het 50%-belang in Van den Bruele & Kaufman B.V. zal deze week worden afgerond.

HSL-Zuid
Zoals op 11 mei 2001 bekend werd gemaakt, is op die datum door de Ministers van Verkeer en Waterstaat en Financiën een intentie-overeenkomst getekend met Infraspeed B.V. voor de bovenbouw van de HSL-Zuid, het tracé van de hogesnelheidstreinverbinding tussen Amsterdam en de Belgische grens.

Dit is het eerste grote PPS-contract in Nederland en één van de grootste opdrachten die de Nederlandse Staat ooit aan een private partij heeft gegund. De opdracht heeft een contractwaarde van ruim Euro 2,5 miljard. Het aandeel van Koninklijke BAM NBM in de desbetreffende werkzaamheden bedraagt circa 40% en bestaat onder meer uit het aanbrengen van het spoorsysteem op betonnen liggers, geluidsschermen en -voorzieningen, alsmede het gedurende 25 jaren naar de stand der techniek onderhouden van de lijn. Naar verwachting zal het definitieve contract nog dit jaar worden ondertekend.

Nieuwe commissarissen
De raad van commissarissen van Koninklijke BAM NBM heeft het voornemen de heren A. Baar en H. van Rompuy te benoemen tot lid van de raad van commissarissen, die daarmee wordt uitgebreid tot zeven personen. De heer Baar (57) is voorzitter van de raad van bestuur van Amstelland N.V. en vervult verder commissariaten bij Esha Beheer BV, Ordina NV en Van Gelder Beheer BV. De heer Van Rompuy (53) is Volksvertegenwoordiger in België, bestuurder van Dexia en docent aan de Vlaamse Ekonomische Hogeschool Brussel. Hij vervulde eerder de functies van Staatssecretaris van Financiën en KMO, Vice-Eerste Minister en Minister van Begroting.

Bunnik, 21 mei 2001

Raad van bestuur Koninklijke BAM NBM nv

Voor nadere informatie: De heer J. Ruis
Telefoon : 030 * 659 83 65
E-mail : r.van.polanen@bamnbm.nl