Gemeente Doetinchem

Individuele huursubsidie

In de maand mei zijn de aanvraagformulieren individuele huursubsidie voor het tijdvak 1 juli 2001 tot en met 30 juni 2002 door het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) aan de aanvragers, de verhuurder en de gemeente verzonden.

Per kwartaal
Als u de huursubsidie per kwartaal rechtstreeks van het ministerie ontvangt, dient u de nieuwe aanvraag voor 1 oktober 2001 of binnen drie maanden nadat de huur van de woning is ingegaan bij de gemeente in te leveren. Indien uw aanvraag na deze termijn bij de gemeente wordt ingeleverd zal pas subsidie kunnen worden verstrekt per eerste van de maand die volgt op de datum van inlevering.

Per maand
Als u de huursubsidie per maand via huurmatiging ontvangt, dient u de nieuwe aanvraag bij uw verhuurder in te leveren. Hierover zullen de verhuurders de betrokkenen rechtstreeks benaderen, of via hun verenigingsbladen van de nodige informatie voorzien.

Per maand via de gemeente
Als u de huursubsidie per maand via de gemeente ontvangt, dient u de nieuwe aanvraag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 22 juni 2001 bij de gemeente (kamer 1.02) in te leveren.

Verlenging
Het is het mogelijk dat indien u in het afgelopen tijdvak (01-07-2000 tot 01-07-2001) huursubsidie hebt ontvangen, u door het Ministerie VROM bent geselecteerd voor automatische verlenging van een jaar van uw huursubsidie. Hierover krijgt u rechtstreeks informatie van het Ministerie. Lees deze informatie zeer zorgvuldig door en geef eventuele onjuistheden of door u gewenste wijzigingen door aan het ministerie.

Als u denkt voor het eerst voor huursubsidie in aanmerking te komen of als u geen aanvraagformulier van het ministerie hebt ontvangen, kunt u vanaf heden een aanvraagformulier bij uw woningverhuurder of bij de gemeente afhalen.

Deze zijn verkrijgbaar in het informatiecentrum en bij de afdeling ruimtelijke ordening en volkshuisvesting (kamer 1.02).

Inkomen
Een eventuele bijdrage individuele huursubsidie voor het tijdvak 1 juli 2001 tot en met 30 juni 2002 wordt berekend op basis van het totale gezinsinkomen over het jaar 2000. Is dit inkomen te hoog om in aanmerking te komen voor een bijdrage individuele huursubsidie maar is uw gezinsinkomen echter op dit moment aanzienlijk lager dan in het jaar 2000, bijvoorbeeld door het bereiken van de 65 jarige leeftijd, het vertrek uit de woning van een gezinslid met een eigen inkomen of het overlijden van een gezinslid, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een bijdrage bijzondere bijdrage huurlasten (vangnetregeling).

Om voor individuele huursubsidie of eventueel voor de regeling bijdrage huurlasten in aanmerking te komen bestaat er de wettelijke verplichting, dat uw gegevens zoals zij vermeld zijn in het bevolkingsregister overeenstemmen met de werkelijkheid, is dit niet het geval dan zal er geen huursubsidie of bijdrage bijzondere huurlasten kunnen worden toegekend!

Voor nadere informatie kunt u bellen met de afdeling ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, de heer M.J.Wink, tel. 377453.