EFFECTENBEDRIJF Van der moolen beveiligt
e-mail met Tumbleweed

Amersfoort, 21 mei 2001 - Tumbleweed Communications Corp. (NASDAQ: TMWD), dé toonaangevende leverancier van bedrijfskritische messaging oplossingen, maakt vandaag bekend dat all systems trader Van der Moolen (Euronext: MOO) gebruik maakt van de messaging oplossingen van Tumbleweed voor het centraal organiseren en beveiligen van al haar e-mailstromen.

"Van der Moolen maakt gebruik van onze MMS Mail software. Hiermee krijgt Van der Moolen de mogelijkheid om het e-mail verkeer in de organisatie te reguleren", aldus Arien Klomp, Country Manager Benelux van Tumbleweed, "Alle in- en uitgaande e-mail wordt gecontroleerd op virussen en er kunnen e-mail restricties worden ingevoerd. Tevens kan automatisch aan iedere e-mail een disclaimer worden toegevoegd. Afspraken over e-mailbeleid kunnen op centraal niveau worden gedefinieerd. Op de desktop computers hoeft geen nieuwe software geïnstalleerd te worden, en medewerkers hebben geen training nodig. Alles draait immers op de server."

René Hebels, IT Manager bij Van der Moolen zegt hierover: "Wij waren op zoek naar een partij die een flexibele oplossing kon bieden en een goed track-record heeft. Tumbleweed heeft inmiddels zijn sporen verdiend en biedt ons de mogelijkheid om het e-mailverkeer van al onze medewerkers, verspreid over 8 locaties in Europa en de Verenigde Staten, te beveiligen en te organiseren. Erg belangrijk voor ons is het feit dat de e-mailstroom goed gecontroleerd wordt.

Naast bescherming tegen virussen en het beheer van de netwerkbandbreedte biedt Tumbleweed Messaging Management System (MMS) voor Van der Moolen nog een aantal voordelen. Allereerst kan het effectenbedrijf dankzij MMS de eigen on-line communicatiestromen beheersen door filters te definiëren. Bovendien kunnen, dankzij MMS, snel nieuwe communicatiediensten worden opgezet om informatie te beschermen en te communiceren gebruikmakend van de enorme reikwijdte van het internet. Met het installeren van een MMS-server kan een organisatie haar emailcommunicatie tussen alle aangesloten computers automatisch beveiligen, zonder dat individuele gebruikers nieuwe software hoeven te installeren, of geconfronteerd worden met nieuwe procedures. Over Tumbleweed Communications
Tumbleweed Communicatons is een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische email oplossingen. Tumbleweed realiseert eenvoudig te beheren beveiligde twee-weg communicatiekanalen voor de professionele markt. Organisaties gebruiken Tumbleweed's oplossingen om beveiligde communicatienetwerken te realiseren, om hun communicatiestroom centraal te beheren en te controleren en om automatisch confidentiële bedrijfsinformatie beveiligd en traceerbaar via het internet te versturen.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer American Express, Datek, Belastingdienst, de grootste nederlandse banken, SEB Bank, NASA, het Joint Research Center van de Europese Commissie, PGGM, Ordina/Relan ICT, MCM/Agoria, Union Miniere en UPS.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Naast MMS heeft Tumbleweed ook Integrated Messaging Exchange (IME) ontwikkeld. Dit is een platform met een set van applicaties voor het creëren van beveiligde communicatiekanalen tussen een organisatie , haar klanten, partners en leveranciers.

Over Van der Moolen
Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van Europa en de Verenigde Staten. Als all systems trader handelt de groep in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) is Van der Moolen, na effectuering van de eerder in 2001 aangekondigde acquisities, specialist voor 12,4% van het aantal gewone aandelen die genoteerd zijn, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met ruim anderhalf maal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 60.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen. De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam. De koers van het aandeel kan worden gevolgd op www.vandermoolen.com

Contact informatie (niet ter publicatie):
Weber Shandwick Netherlands
Michiel Hartkamp
Konininginnegracht 23
2514 AB Den Haag
Tel: 070 3463878
Fax: 070 3643770
Email: mhartkamp@webershandwick.com
Tumbleweed Communications BV
Lianne Verhoeven - Marketing Communications Executive Hardwareweg 2
3821 BM Amersfoort
Nederland
Tel: +31 (0)33 454 12 00
Fax: +31 (0)33 454 12 01
lianne.verhoeven@tumbleweed.com