AutoRai

21-5-2001

Quickshift nu ook op Twingo 1.2 16v

De unieke Quickshift 5 versnellingsbak is nu ook leverbaar in de Renault Twingo met de vlotte 1.2 16v motor.

Vanaf juli zal de Twingo ook in Nederland verkrijgbaar zijn in een nieuwe Initiale versie met een blauw leder interieur. Tevens kan dan de 1.2 16v motor met 75 pk worden gecombineerd met de Quickshift 5 versnellingsbak op de versies Expression, Privilège en Initiale. Daarnaast zullen extra veiligheids- en comfortuitrustingen deze bestseller nog aantrekkelijker maken.

De Twingo werd in 1993 geboren en naarmate de jaren verstreken bleef ze er jong uitzien. Het tijdloze ontwerp en het ingenieuze interieur liggen aan de basis van haar succes, een succes dat de grenzen van Frankrijk inmiddels ruimschoots heeft overschreden. De Twingo dankt dit succes ook aan de regelmaat waarin de auto aanpassingen en verbeteringen onderging, zowel voor wat betreft actieve en passieve veiligheid als motortypes en versnellingsbakken (de gerobotiseerde versnellingsbak).

De Twingo heeft zich altijd aan de veranderende behoefte van haar klantenkring weten aan te passen. Zo vormde de Initiale versie, die in maart 1999 op de markt werd gebracht, een uitstekend antwoord van de constructeur op de vraag van de klant naar een combinatie van een geraffineerde ambiance en de uitrusting van een grote hatchback in een kleine auto. De Twingo Initiale is momenteel de best verkochte Initiale versie van Renault. De Twingo Initiale vertegenwoordigt bijna 8% van de Twingo mix in Frankrijk in 2000. Dit percentage stijgt tot meer dan 20% in sommige Europese landen (in Nederland zelfs 23 %) en vormt het bewijs van het enorme succes van deze luxueuze versie, uniek in haar segment.

De Twingo Initiale is voortaan leverbaar in twee verschillende luxueuze interieursferen die originaliteit met raffinement combineren. Naast de huidige versie, die leverbaar is in de carrosseriekleur Amande (exclusief voor de Initiale met Amande lederen bekleding) en Noir, wordt de Twingo voor dezelfde prijs vanaf juli in een nieuwe versie aangeboden in de kleur Bleu Crépuscule (exclusief voor de Initiale met Armadillo blauw lederen bekleding) en Gris Boréal.

De versie Initiale Bleue heeft de volgende karakteristieke kenmerken:
* Blauw lederen bekleding

* Blauw lederen inzetstuk in het portier

* Blauw lederen stuur

* Blauw lederen versnellingspookknop en hoes (handgeschakelde bak)
* Blauwe bekleding versnellingshendel (Quickshift 5)
* Mat blauwe "soft touch" bedieningsknoppen
* Blauwe vloerbedekking en vloermatten

* Twee carrosserietinten: Bleu Crépuscule of Gris Boréal.
De duurdere Initiale versies van de Twingo onderscheiden zich los van hun carrosseriekleur van de rest van het gamma door hun nog completere veiligheids- en comfortuitrusting, te weten:

* Airbags voor de bestuurder en voorpassagier plus zij-airbags (zij-airbags optioneel voor de rest van het gamma)
* ABS

* Hoofdsteunen vóór en achter (standaard vanaf Privilège)
* Airconditioning en warmtewerende voorruit
* Mistlampen vóór (standaard vanaf Privilège)
* Radio-CD speler met satellietbediening aan de stuurkolom
* Lichtmetalen 14 velgen

* Leren interieur voor bekleding, stuur, versnellingspookknop en hoes (handgeschakelde bak) en inzetstuk in het portier
* Bedieningsknoppen en vloerbedekking/-matten aangepast aan de interieurkleurstelling

* Metallic lak

Nieuwe comfort- en veiligheidsuitrustingen

Samen met de komst van deze nieuwe versie introduceert de Twingo ook andere wijzigingen en innovaties voor het gamma.

Zo worden de voorste hoofdsteunen van de Initiale versies uitgerust met een instelbare hellingshoek waarmee de voorinzittenden hun hoofdsteun zo comfortabel mogelijk kunnen afstellen.

De hoofdsteunen achter, die standaard zijn voor de Privilège en de Initiale, zullen worden vervangen door komma-vormige hoofdsteunen, die over de rugleuning zakken zodat er meer zicht door de achterruit ontstaat als ze niet worden gebruikt.

Een ander praktisch detail dat voor meer comfort in de auto zorgt is de kantelbediening van de voorstoelen, die voortaan op alle versies hoger is geplaatst op de rugleuning van de beide stoelen (hetzelfde als in de nieuwe Clio). Hierdoor is deze beter bereikbaar en hoeft er minder kracht te worden uitgeoefend om de rugleuning naar voren te kantelen.

Quickshift 5 in combinatie met 1.2 liter 16 kleppen motor

De gerobotiseerde versnellingsbak Quickshift 5 werd maart j.l. geïntroduceerd en was tot nu toe alleen leverbaar met de 1.2 liter met 60 pk. De combinatie 16 kleppen motor + gerobotiseerde bak zal voortaan leverbaar zijn voor de Expression, Privilège en Initiale versie van de nieuwe Twingo vanaf juli 2001. Net als de 1.2 motor met 60 pk kan de Quickshift 5 worden gecombineerd met airconditioning bij motortype 1.2 16v 75 pk.

Bij deze meerkleppen motor is de elektronische controle van de versnellingsbak gewijzigd ten behoeve van een kortere schakeltijd. Daardoor kan het verhoogde motorkoppel (105 Nm tegenover 93 Nm) volledig worden benut, wat het rijcomfort aanzienlijk ten goede komt.