FNV

Logo

Afbeelding

De Waal steekt ziekenhuiswerknemers hart onder de riem FNV-voorzitter Lodewijk de Waal heeft de werknemers in de ziekenhuizen verzekerd, dat zij net zo lang op steun van de FNV kunnen rekenen tot het beoogde doel een fatsoenlijke CAO is bereikt: Wij steunen jullie niet alleen met woorden, maar ook met geld uit het weerstandsfonds.

De voorman van Nederlands grootste vakcentrale hamerde er bij zijn gehoor op de Amsterdamse Nieuwmarkt leerlingverplegers en stagiaires in ziekenhuizen op, dat zij gekozen hebben voor een mooi, maar zwaar vak. En voor dat verschrikkelijk belangrijke werk verdien je waardering. Waardering en respect. Een schouderklop, maar ook fatsoenlijk loon. En behalve fatsoenlijk loon, ook normale arbeidsuren, aldus De Waal.

De Waal benadrukte de slechte positie die mensen hebben, die in de gezondheidszorg een opleiding volgen: Een betere beloning dient niet alleen te gelden voor de gediplomeerden in de zorg. Die betere beloning geldt net zo goed voor de studenten. En voor studenten is het helemaal om te huilen. Geen stagevergoeding of slechte leerlingensalarissen, dat is jullie beloning. En tel daar bovenop dat je onvoldoende begeleid wordt. Want door de personeelstekort heeft jullie stagebegeleider ook nauwelijks tijd om daar voor te zorgen.

21 mei 2001
Bijgevoegd:
lodewijk_de_Waal_ziekenhuisactie.doc