Philips beperkt stilstand machines met Datastream's MP2 software

ROTTERDAM / GREENVILLE, S.C., 21 mei 2001 - Datastream Systems B.V. in Rotterdam (NASDAQ: DSTM) heeft haar MP2 Enterprise Asset Management systeem aan Philips Lighting Electronics in Oss geleverd. Het MP2-softwarepakket wordt ingezet voor het onderhoudsbeheer van tachtig machines die 24 uur per dag operationeel zijn.

Met behulp van de software van Datastream Systems kan de Philips-vestiging in Oss zorgvuldiger het onderhoud van het machinepark plannen. Deze planning is noodzakelijk, omdat preventief onderhoud moet worden uitgevoerd op de momenten waarop stilstand het minste productieverlies oplevert. Om te voorkomen dat een machine lang buiten gebruik is, worden de taken van het preventief onderhoud opgesplitst. In MP2 voeren de monteurs alle gegevens in, zoals type storing, aard van het onderhoud, tijdbesparing, tellerstanden en gebruikt materiaal. Vóór de overgang op MP2 was Philips bij de indeling van het preventief onderhoud afhankelijk van handmatig bijgehouden tellerstanden van de machines.

Naast het beperken van de stilstand van machines optimaliseert MP2 ook de onderhoudsfrequentie. De onderhoudsschema's van de leveranciers van de machines zijn aangepast aan het onderhoud. MP2 stelt Philips en zijn leveranciers in staat de onderhoudsfrequentie te verlagen met behoud van betrouwbaarheid. Dit heeft het aantal productiestops al aanzienlijk verminderd.

Over MP2
De bekroonde onderhoudssoftware MP2 wordt ondersteund door Oracle, Microsoft SQL Server en Access. Het MP2-assortiment bestaat uit schaalbare producten die zijn ontworpen voor uiteenlopende wensen op het gebied van geautomatiseerd onderhoud. Kleinere bedrijven zijn het beste af met MP2 Professional, terwijl grote ondernemingen een beroep kunnen doen op het zwaardere MP2 Enterprise. MP2 Enterprise beschikt onder meer over extra mogelijkheden voor de koppeling met andere toepassingen (ERP, financieel, facility management, HR). MP2 is ook leverbaar met iProcure, een uitgebreid systeem om de inkoop langs elektronische weg te laten verlopen.

Over Philips Lighting Electronics
Philips is wereldleider in de productie van spaarlampen. De vestiging van Philips Lighting Electronics in Oss (450 werknemers) produceert de elektronica voor spaarlampen en elektronische voorschakelapparatuur voor TL-armaturen. Daarnaast wordt elektronica geassembleerd voor beamers en heeft Philips Lighting Electronics een kleine afdeling die zich bezighoudt met de productie van kleine series voor onder meer straalverlichting, de automobielindustrie en nieuwe ontwikkelingen.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert software en diensten voor asset lifecycle management waarmee bedrijven hun ROI (return on investment) in bedrijfsmiddelen kunnen maximaliseren. Via het Datastream Netwerk hebben klanten van Datastream toegang tot producten, diensten en allianties om de evaluatie, aankoop, het gebruik, beheer en de beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen te automatiseren. Het Datastream Netwerk omvat de MPX-familie van enterprise asset management software en diensten, alsmede Datastream's iProcure(tm) marktplaats.

Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in 129 landen. Producten en diensten van Datastream worden gebruikt door zestig procent van de Fortune 500 bedrijven.

Meer informatie: www.datastream.net.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Datastream Systems B.V., Bob Swart, tel (010) 206 47 70, email: bob.swart@dstm.nl
of
Sterk Werk Communicatie B.V., Aad Jan Roos, tel (010) 456 78 49, email: aadjan.roos@sterkwerk.nl