Handspring kondigt Europees E-Commerce partnerprogramMa aan

Bedrijf breidt haar aanwezigheid op het Internet uit door middel van een onafhankelijk web-verwijzingsprogramma

Geneva, Switserland, (21 mei 2001) - Handspring International Sarl. (NASDAQ: HAND), kondigt vandaag een Europees E-commerce programma aan dat partners middels links op hun website naar www.handspring.co.uk in staat stelt de Handspring Visor handheld computer, Springboard uitbreidingsmodules en overige assecoires op de markt te brengen. De snelle ontwikkeling van het Internet als verkoopkanaal was het uitgangspunt voor het opzetten van een formule voor het delen van inkomsten tussen fabrikanten en partners. Het programma is bedoeld om partners te laten delen in het succes van het Springboard uitbreidingsplatform en de succesvolle on-line verkoop van Handspring verder te stimuleren. Het European Handspring Affiliate Programme is kosteloos toegankelijk voor gekwalificeerde websites en wordt opgezet volgens de formule van een gelijksoortig programma dat vorig jaar in de VS werd gelanceerd. De partners verdienen een commissie wanneer een doorverwezen klant een aankoop doet via de site van Handspring in Groot-Brittannië. Details over deelname aan het European Handspring Affiliate Programme zijn verkrijgbaar via www.handspring.co.uk.

"De commissie die Handspring deelnemende partners biedt, vormt de basis van een van de aantrekkelijkste deals op het Internet", aldus Karsten Jonsen, Handspring e-commerce manager. "Doordat wij de partners de mogelijkheid bieden voordeel te behalen uit de populariteit van Visor handheld computers en het Springboard platform, verwachten wij een grote deelname. Dit zal zich uiteindelijk vertalen in meer mogelijkheden voor klanten om Visors te kopen en aantrekkelijke kansen op inkomsten voor onze partners."

Middels het programma kunnen aangesloten partners iedere keer dat een Handspring-product door een verwijzing op hun site wordt verkocht 8% commissie verdienen. Concreet betekent dit een commissie van £ 27,20 op de verkoop van een Visor Prism van £ 340. Handspring is van mening dat het programma de deelnemende partners in vergelijking met andere Internet partnerprogramma's een van de hoogst verkrijgbare commissiepercentages per unit biedt. Handspring zorgt zelf voor de banners en links die de partners op hun site kunnen plaatsen.

Het gehele transactie- en orderverwerkingsproces waarmee het product aan de klant wordt geleverd wordt opgezet op basis van de huidige Handspring-kwaliteitsnormen. Handspring werkt voor het Europese partnerprogramma samen met LinkShare, een vooraanstaande aanbieder van partnermarketingprogramma's, en Pixelpark UK, de voor dit programma gekozen marketingpartner.

Om voor deelname in aanmerking te komen dienen geïnteresseerden de partnerovereenkomst op www.Handspring.co.uk te lezen en een on-line inschrijfformulier in te vullen. Ze ontvangen dan een e-mail met verdere uitleg. Alle partners die aan de eisen voldoen krijgen een gecodeerde weblink naar Handspring.co.uk, waarna bezoekers van de site bestellingen kunnen plaatsen voor Visor, Visor Solo, Visor Deluxe, Visor Prism, Visor Platinum en de Visor Edge, evenals voor een uitgebreid assortiment modules en accessoires.

Over Handspring
Handspring is een innovatieve onderneming op het gebied van handheld computers. Handspring ontwikkelt, produceert en verkoopt een reeks multifuntionele handheld computers voor uiteenlopende markten en klanten. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door de scheppers van het internationaal toonaangevende 3Com Palm Computing-platform. Het paradepaardje van Handspring is het Springboard-platform dat een eenvoudige en gebruikersvriendelijke manier voor het uitbreiden van software en hardware biedt. De Visor handhelds, plus de Springboard-uitbreidingsmodulen en toebehoren, zijn te koop op www.handspring.com en via een select aantal winkels en postorderbedrijven in de Verenigde Staten en Europa.