Gemeente Rheden

Nieuws (21-05-2001)

Uitreiking koninklijke onderscheiding
Op vrijdag 18 mei j.l.heeft de Burgemeester van Rheden, de heer T.J. Koek,
een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer M. Bruil in restaurant Engelenburg in Brummen.

De heer Bruil is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is uitgereikt ter gelegenheid van zijn afscheid als algemeen directeur van de RGV Holding B.V. De afscheidsreceptie van de heer Bruil heeft reeds in april plaatstgevonden. De bijeenkomst op 18 mei betrof het afscheid van de Directie, de Raad van Commissarissen en het Dagelijks Bestuur van de RVG Holding B.V.

De heer Bruil heeft zich vanaf 1983 zowel in zijn functie als directeur bij de RGV Holding B.V. (voorheen de Recreatiegemeenschap Veluwe) als daarbuiten verdienstelijk gemaakt voor de ontwikkeling vam (openlucht)recreatie en toerisme.
De heer Bruil is er in geslaagd het produktgerichte Veluwse recreatieschap om te vormen tot een marktgerichte organisatie. Het Veluwse recreatieschap was het eerste schap in Nederland dat verzelfstandigd is.
De heer Bruil was in deze functie onder meer voorzitter van het Overlegorgaan Samenwerkingsverbanden Openluchtrecreatie, lid van de Commissie Toerisme en Recreatie van de Kamer van Koophandel en lid van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei.
Daarnaast is de heer Bruil van 1974 tot 1982 lid geweest van de gemeenteraad van Rheden. In deze periode was hij van 1976 tot 1982 wethouder van Rheden.
Vanaf 1987 is hij voorzitter van het Dierens Harmonie Corps en vanaf 1995 lid van van de werkgroep Behoud Dorpskerk Ellecom.

De heer Bruil is 60 jaar en woont Bernhaldelaan 15 in Ellecom.

Copyright: Gemeente Rheden