SNS Reaal Groep

Hooge Huys start pilot met nieuw Universal Finance-concept: het Hooge Huys Financieel Plan®

21 mei 2001

Hooge Huys start met een nieuw Universal Finance-concept: het Hooge Huys Financieel Plan®. Het Hooge Huys Financieel Plan® gaat uit van een integrale klantgerichte marktbenadering, gebaseerd op een centrale Servicerekening, waaraan klanten zowel bank-, en beleggings- als verzekeringsproducten kunnen koppelen. Op deze manier ontstaat een geïntegreerd financieel beeld van en voor een klant. Met het nieuwe concept zet Hooge Huys haar propositie 'Rust nodig? Niets geeft meer rust dan een goed financieel plan' opnieuw kracht bij.

Het Hooge Huys Financieel Plan ® wordt in twee 'themagerichte deelproposities' in de markt gezet: rondom de hypotheek en rondom privé pensioensparen. De toegevoegde waarde die het intermediair haar klanten kan bieden bestaat uit gemak, overzicht en rust. Dit onder andere dankzij de unieke monitorfunctie die in het onderliggende Universal Life product is ingebouwd, waarmee in de gaten wordt gehouden of de berekende premie bijgesteld dient te worden. Daarnaast is de Servicerekening uitgerust met een zogenaamde 'sweepfunctie'waarmee een eventueel saldosurplus automatisch wordt overgebracht naar een beleggingsrekening. Het intermediair kan met haar klanten afspreken, dat bij veranderingen in de financiële situatie de verdeling van de beschikbare gelden wordt aangepast.

Om een succesvolle introductie te realiseren, voert Hooge Huys momenteel een pilot uit met twaalf tussenpersonen. Na de zomer volgt een grootschalige introductie. 'De reacties van de tussenpersonen met wie we de pilot uitvoeren zijn tot nu toe heel positief,' aldus algemeen directeur Mel Kroon. 'We hebben bewust gekozen voor deze gefaseerde marktintroductie, zodat we het concept op basis van de eerste ervaringen verder kunnen perfectioneren. Dat willen we de komende tijd, samen met een beperkt aantal tussenpersonen, voor elkaar krijgen. De eerste Financiële Plannen zijn inmiddels verkocht. Ondertussen werken we door aan het verder uitbreiden van het aantal producten binnen het concept, zodat we uiteindelijk een compleet Universal Finance-concept op grote schaal kunnen gaan aanbieden.'

Terug