VIB P E R S B E R I C H T

Utrecht, 21 mei 2001

Corio koopt deel Villa ArenA

Corio N.V., beleggingsmaatschappij in commercieel vastgoed, heeft een groot deel van het woonthemacentrum Villa ArenA te Amsterdam gekocht voor ¤ 65 miljoen. Villa ArenA bestaat in totaal uit 75.000 m², Corio heeft hiervan ruim 60% verworven, het overige deel is in het bezit van een groep eigenaar/gebruikers. Het netto aanvangsrendement van deze aankoop ligt iets boven 7%. Deze aankoop past binnen de strategie van Corio om verder te groeien met een primaire focus op retail.

Villa ArenA is onderdeel van het multifunctionele winkel- en uitgaansgebied in Amsterdam-Zuidoost. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen met woonwinkels, inclusief woonservicecentrum, horecavoorzieningen en kinderopvang. Het woonwinkelcentrum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Corio is ook eigenaar van een deel van het nabij gelegen complex grootschalige winkels ArenA Arcade. ArenA Arcade bestaat uit twee gebouwen en is in totaal 16.000 m² groot. Corio is eigenaar van één gebouw (4.100 m²).

Profiel van Corio
Corio (de nieuwe naam van VIB en WBN) is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij in Europees commercieel vastgoed met een primaire focus op retail. De aandelen zijn beursgenoteerd waardoor instituten en particulieren gemakkelijk toegang hebben tot de hoogwaardige portefeuille. Deze is vooralsnog geconcentreerd in Nederland, Frankrijk en Spanje en bestaat uit winkels en -in mindere mate- kantoren en bedrijfsruimten. De strategie van Corio is gericht op verdere expansie in Europa. Met haar beleggingen streeft Corio een zo hoog mogelijk rendement bij een beperkt risico na. De nadruk op retail en de geografische spreiding in Europa verlagen de conjunctuurgevoeligheid. Daarbij wordt een dynamisch portefeuillebeleid gevoerd. Corio is betrokken bij verschillende fases van het beleggingsproces. Dit gebeurt vanuit een professionele en toegewijde organisatie. Activiteiten als (center)management, verhuur, marketing, renovatie, acquisitie en verkoop van vastgoed vragen naast juridische, financiële en fiscale expertise ook lokale marktkennis. Deze deskundigheid is ondergebracht in de lokale organisaties in Nederland (Utrecht), Frankrijk (Parijs) en Spanje (Madrid).

Corio is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en een closed-end karakter. De aandelen Corio zijn hierdoor een meer liquide belegging dan directe beleggingen in vastgoed. De marktkapitalisatie bedraagt heden ongeveer ¤ 1,7 miljard en de omvang van de vastgoedportefeuille bedraagt ongeveer ¤ 2,7 miljard.