Opvouwbare
USB-headset voor PC en Mac

Hoofddorp, 21 mei 2001 -
Plantronics, marktleider in productie en verkoop van communicatie-headsets, introduceert de eerste volledig opvouwbare digitale computer-headset met USB-aansluiting. De DSP-400 headset neemt weinig ruimte in beslag en biedt gebruikers de mogelijkheid om onderweg direct op hun laptop te werken met gebruik van spraakherkenning of van multimediatoepassingen.

Het nieuwste model in de DSP-serie van Plantronics biedt digitaal stereogeluid en een microfoon van hoge kwaliteit om muziek helder, spraak nauwkeurig en multimediatoepassingen realistisch te laten klinken. De Plantronics DSP-400 computer-headset is ideaal voor iedereen die regelmatig software voor spraakherkenning gebruikt om teksten te dicteren of akoestisch te navigeren tussen internetsites of computerbestanden.

De DSP-400 headset is veelzijdig, want dankzij de innovatieve DSP-technologie (digital signal processing) is een geluidskaart overbodig en is het mogelijk om elke audio-functie op de computer te benutten. De DSP-unit in het snoer zet muziek van CD´s en DVD-geluid om in een volle en realistische weergave.
De DSP-400 is onmiddellijk beschikbaar en is geschikt voor zowel pc's als Macintosh-computers. De verkoopadviesprijs is ¤ 140 ex. BTW.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht
communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset.
Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2500 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt
www.plantronics.com.

Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België: (00800) 752 67 66. Internet:
www.plantronics.com.