- PERSBERICHT -

Schiphol-Rijk, 21 mei 2001

MSN LANCEERT MSN EXPLORER - de nieuwe beleving van Internet- voor het einde van de zomer in Nederland

Succes in Verenigde Staten wordt voortgezet met lancering van MSN Explorer in 30 landen

MSN Explorer verandert de beleving en het gebruik van Internet totaal!

MSN heeft vandaag de start aangekondigd van een wereldwijde introductie van gelokaliseerde versies van MSN Explorer. Na het succes van MSN Explorer in de Verenigde Staten, wordt internetgebruikers dit jaar in meer dan 30 landen de mogelijkheid geboden om in een gelokaliseerde versie en in de eigen taal gebruik te maken van de nieuwe geïntegreerde vorm van Internet. MSN Explorer is een nieuwe service van MSN en combineert de diensten van MSN - zoals MSN Hotmail, MSN Messenger en MSN Zoeken - met lokale content. De lancering van de Nederlandse versie staat nog voor het eind van de zomer gepland.

Een nieuwe beleving van internet
Voor de Nederlandse versie van MSN Explorer, wordt rekening gehouden met de individuele interesses en behoeften van internetgebruikers in Nederland. MSN Explorer zal gelokaliseerd en in het Nederlands worden aangeboden. De nieuwe beleving van internet wordt gecreëerd doordat de browser en portal zijn geïntegreerd. Het telkens openen van een nieuw scherm is niet meer nodig.

MSN Explorer biedt een gebruiksvriendelijke en persoonlijke interface met: alle MSN-diensten, met één klik zoeken, shoppen, instant messages zenden en ontvangen, toegang hebben tot e-mail en tegelijkertijd ook nog surfen over Internet. Ervaringen van Amerikaanse MSN Explorer gebruikers tonen aan dat gebruikers meer, beter en met meer focus resultaat halen uit het gebruik van Internet. Dit wordt bevestigd doordat inmiddels meer dan zes miljoen mensen in de Verenigde Staten MSN Explorer gebruiken.

Joost Nienhuis, directeur MSN Nederland: *MSN heeft als doel om gebruikers van het internet geïntegreerde diensten aan te bieden vandaar dat wij ons liever een 'netwerk van geïntegreerde diensten' noemen in plaats van een portal. Met de aanstaande lancering van MSN Explorer in Nederland wordt onze geïntegreerde aanpak geoptimaliseerd.

Bij de ontwikkeling van MSN Explorer zijn, naast het lokaal maken per land en het aanbieden in de lokale taal, drie doelen gesteld: gebruikers een eenvoudige manier aanbieden om Internet te gebruiken, het persoonlijk maken en daarmee verrijken van de beleving van het gebruik van Internet en de meest gebruikte toepassingen van Internet bij elkaar brengen in een geïntegreerde interface.

MSN Explorer in de Verenigde Staten
In oktober vorig jaar werd MSN Explorer geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Sindsdien maken inmiddels meer dan zes miljoen mensen gebruik van de unieke 'portal en browser in één'. Joost Nienhuis: *Het geïntegreerde karakter van MSN Explorer onderscheidt zich sterk van andere producten op de markt. Uit wereldwijd onderzoek door MSN blijkt dat een ruime hoeveelheid intergebruikers geïrriteerd is door het warrige, inconsistente en onpersoonlijke karakter van Internet. MSN Explorer helpt nieuwe en 'gefrustreerde' internetgebruikers. Dit verklaart ondermeer het succes van MSN Explorer in de Verenigde Staten en wij verwachten dat ook in Nederland het gemak van MSN Explorer zal aanslaan.*


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (