Senioren kunnen weer aan de slag!

21 mei 2001 - Senioren werden een paar jaar geleden op de arbeidsmarkt nog wel eens beschouwd als een gediscrimineerde groep. Dat gold met name voor vrouwen, die vanwege hun gezin tijdelijk het arbeidsproces hadden verlaten. Om daarna weer aan de slag te komen, was geen sinecure. De excuses van werkgevers: te oud, te weinig ervaring, onvoldoende opgeleid en te duur.

Anno 2001 is het anders. Voor senioren is grote belangstelling. En niet alleen vanwege de schaarste op andere markten maar ook omdat de 'werkhouding' van oudere werknemers wordt gewaardeerd. Waar jongeren ambitieus zijn en om het jaar veranderen van baan, zijn ouderen wat honkvaster en daarmee een stabiele factor.

Bedrijven die graag senioren in dienst willen nemen, kunnen hun vacatures kosteloos bekend maken op de website www.Midlife.nl, de eerste Nederlandse vacaturebank voor 50-plussers. Deze site is recentelijk op Internet gezet maar biedt nu al meer dan honderd banen voor werkzoekende senioren. Daarnaast biedt MidLife een gratis e-zine over senioren en werk. Inmiddels hebben al ruim 500 senioren zich aangemeld om op de hoogte te blijven over de arbeidsmarktontwikkelingen voor ouderen.