Athlon Groep

WINSTGROEI ATHLON GROEP IN HERSTEL

Hoofddorp, 21 mei 2001
Tijdens de heden gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Athlon Groep (autoleasing en -verhuur, dealeractiviteiten en autoschadeherstel) heeft de Raad van Bestuur een toelichting gegeven op de resultaten van 2000.

In 2000 behaalde de Groep een omzetstijging van 25% tot ¤ 1.147 mio en daalde de nettowinst met 39% tot ¤ 16,5 mio. Deze daling is met name veroorzaakt door de verlieslatende gang van zaken bij de Duitse verhuuronderneming CC Raule (effect ¤ 16,4 mio na belasting).

De gang van zaken in het eerste kwartaal van 2001 wettigt de reeds eerder uitgesproken verwachting dat over het gehele jaar 2001 een resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening behaald zal worden van ¤ 33 mio en een winst per aandeel van ¤ 1,94 onder het voorbehoud dat CC Raule in 2001 wordt afgestoten. Ten opzichte van de nettowinst 2000 van ¤ 16,5 mio is dit een verdubbeling. In vergelijking met 1999 (nettowinst ¤ 27 mio) stijgt de nettowinst 2001 met 22%.

Negatieve resultaten met betrekking tot CC Raule in 2001 worden naar verwachting gecompenseerd door boekwinst uit de reeds voorgenomen verkoop van onroerend goed.

De achterblijvende resultaten van de dealerbedrijven in de eerste maanden van 2001, met name als gevolg van de sterk teruggelopen automarkt (-19%), worden gecompenseerd door de toegenomen resultaten bij de lease- en verhuuractiviteiten en CARe Schadeservice.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de jaarrekening over 2000 goedgekeurd en bij een winst per gewoon aandeel van ¤ 0,89 (1999: ¤ 1,79) het dividend in contanten ongewijzigd vastgesteld op ¤ 0,626 / f 1,38. Het voorstel een aan vorig jaar gelijk dividend uit te keren werd gedaan in het vertrouwen dat de daling van de winst in 2000 incidenteel is.

Tevens stemde de vergadering in met de herbenoeming van de heer O. Heijn en de benoeming van de heer drs. C.D. van der Vijver als lid van de Raad van Commissarissen en werd een statutenwijziging goedgekeurd, waardoor de nominale waarde van de aandelen thans in euro luidt.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023-5615105 / E-mail: info@athlon.nl

Tot Athlon Groep behoren:
Autoleasing: Interleasing Nederland, Interleasing Belgium, International Fleetmanagement (B), Interleasing Luxembourg,
Hiltermann Lease Service (NL), Sympalease (NL), Vemo (NL), Zanlease (NL), Autop Lease (F), AV Leasing (D), Autop Deutschland (D), Unilease (NL/B, 50%)
Autoverhuur: AXXI Autoverhuur (NL), Interleasing Rent (B), CC Raule Autovermietung (D), Autop Rent (F), SDL (F)
Dealerbedrijven: Aura Opel Amstelveen, Baan Twente, Autobedrijf Beemsterboer, Autobedrijf Prinsenhof,
Automobielbedrijf Boekenroode, Chrysler Heemstede, Chrysler Amstelveen, E.G.A.C., Romeyn & Van Zanten, Autohaus Taunus (D)
Autoschadeherstel: CARe Schadeservice (NL, 44 vestigingen)
Website: www.athlon.nl