Roda JC

Wedstrijdverslag Roda J.C. N.E.C.

Hét moment van de wedstrijd Roda J.C. Nec ligt in de 55ste minuut. Roda J.C. leidt op dat moment door een beheerste schuiver van Kevin van Dessel 7 minuten voordien.

Nec-speler René van Rijswijk omzeilt de Kerkraadse buitenspelval, omspeelt de uitlopende Kalac en schuift de bal in het doel, waardoor het zwaar tegen de verhouding in 1 1 dreigt te worden. Op dat moment mist Regillio Vrede echter de bal en zorgt niet voor de verwachte redding. Het blijft 1 0.

Enkele minuten later zorgt Bernard Tchoutang voor de bevrijdende 2 0. Na een snelle Roda J.C.-aanval schiet de vrijgespeelde Garba Lawal tegen de paal. Tchoutang ontfermt zich over de terugspringende bal, kapt een verdediger uit en scoort fraai 2 - 0. In de 64ste minuut wordt het zelfs 3 0. Nec dringt stevig aan. Balverlies van de Nijmegenaren geeft Roda J.C. de gelegenheid een counter op te zetten. Tom Soetaers wordt gelanceerd en vanaf eigen helft sprint de jeugdige Belg naar het doel van Gentenaar, die geen schijn van kans heeft tegen de schuiver die volgt. Luid gezang van Roda gaat Europa in is het logische gevolg.

In de 74ste minuut scoort Nec onverwacht tegen. Fatih Sonkayas terugspeelbal op Zeljko Kalac is te kort. Nec spits Dennis Schulp onderschept en schuift de 3 1 binnen. Nec kan hier echter geen inspiratie uit putten en Roda J.C. blijft de beter voetballende ploeg, een situatie die vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk was.

In de extra speeltijd zorgt Yannis Anastasiou voor het slotakkoord als een Nec-verdediger doelman Gentenaar in de weg loopt (of andersom). De Griek accepteert het cadeau met plezier en brengt de 4 1 eindstand op het scorebord.

21-5-2001 15:28