ABVAKABO FNV

Achterban akkoord met CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen 21/5

Vandaag hebben de bonden ABVAKABO FNV, CFO CNV, Unie Zorg en Welzijn en FHZ de werkgevers van de Verpleeg- en Verzorgingshuizen laten weten dat hun achterban akkoord is met de nieuwe CAO. Werknemers in deze sector krijgen daardoor over een periode van 15 maanden een loonsverhoging van in totaal 6,1 procent. De CAO loopt van 1 januari 2001 tot en met 31 maart 2002.

Op 16 maart j.l. werd een onderhandelaarsakkoord bereikt over de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen. Deze CAO is de grootste in de zorgsector en geldt voor ongeveer 220.000 werknemers. In de afgelopen weken hebben de vier bonden hun achterban geraadpleegd over het bereikte resultaat. Een overgrote meerderheid van de betrokken leden heeft ingestemd met de nieuwe CAO. Binnenkort kan daardoor de eerst afgesloten CAO in de zorgsector worden getekend.

Naast de loonstijging werden ook goede afspraken gemaakt over vermindering van ziekteverzuim en verbetering van het loopbaanbeleid. In het kader van het laatste onderwerp werd afgesproken jaarlijks 1 procent van de loonsom te besteden aan een scholingsbudget en tenminste iedere vijf jaar voor alle werknemers een individueel loopbaanadvies te formuleren.
Ook de positie van leerlingen is sterk verbeterd. De lestijd tot een maximum van 208 uur wordt voortaan doorbetaald. Leerlingen hebben daardoor een extra salarisstijging van gemiddeld 12 procent. Daarnaast wordt de zeggenschap van werknemers over de werktijden verbeterd. Er komt een systeem van werklastbeheersing. Ook worden knelpunten in de frequente last-minute roosterwijzigingen aangepakt. Gekoppeld aan de CAO V&V wordt een aparte CAO Arbeid en gezondheid afgesloten. Daarin zijn onderwerpen uitgewerkt als werklastbeheersing, ziekteverzuim/arbeidsongeschiktheid, terugdringen til-handelingen met 30 procent in drie jaar, regelingen rond seksuele intimidatie, agressie en geweld en periodieke tevredenheidsonderzoeken.