Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 21-05-2001 Mediaberichten 21 mei 2001 (18.00 uur)

ECHT 2 Verkeersgewonden

ECHT Maandagmiddag omstreeks 13.10 uur raakte een echtpaar gewond bij een ongeval op de A2 (rijrichting Maastricht). Beide personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Na behandeling kon het echtpaar het ziekenhuis verlaten. De verwondingen vielen achteraf mee.

Omstreeks het genoemde tijdstip reed er een vrachtauto bestuurd door een 41-jarige man uit Maaseik over de A2. (Het betrof een zogenaamde kiepwagen met een vrij platte laadbak.) De laadbak van de vrachtauto kwam tijdens het rijden door onbekende oorzaak omhoog. Hierdoor raakte de laadbak de brug ter hoogte van Berkelaar. De laadbak bleef achter de brug hangen en kwam vervolgens op de rijbaan terecht. De vrachtauto trok hierdoor naar de linkerrijbaan met als gevolg dat een personenauto die daar op dat moment reed bekneld kwam te zitten tussen de vrachtauto en de vangrail. Een bestelbusje, bestuurd door een 72-jarige man uit Geleen reed vervolgens achterop de personenauto. Beide inzittenden van de personenauto raakten bij de aanrijding lichtgewond en ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De bestuurder van het bestelbusje raakte niet gewond.

In verband met takelwerkzaamheden is de rijbaan tijdelijk gestremd. Het verkeer is enkele uren omgeleid. Op dit moment zijn de personalia van het gewonde echtpaar niet bij de politie bekend. Zodra dit wel het geval is (vermoedelijk pas op zn vroegst dinsdag 22 mei) volgt er een aanvullend bericht op internet.

VENLO - 243 Straatmaat-boetes

VENLO De politie van het district Venlo heeft in de week van 14 tot 21 mei 243 boetes uitgeschreven in het kader van het project Straatmaat. In totaal 67 boetes zijn opgemaakt voor overtredingen door scooterrijders en de overige boetes variëren van fietsen in voetgangersgebied tot parkeerovertredingen, afval gooien op straat en het fietsen zonder verlichting.

WELL Inbrekers verwonden Wellenaren

WELL Een 22-jarige man uit Well en zijn vader liepen maandagmorgen hoofdletsel op bij een vechtpartij met drie mannen die even daarvoor hadden ingebroken bij de woning van de Wellenaren. Beide mannen zijn in het ziekenhuis aan hun hoofdwonden behandeld.

In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in de winkel van het verzorgingstehuis aan de Grotestraat in Well. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord want bij aankomst van de politie lag de buit; sigaretten en een ongeopend kluisje voor het tehuis. Tegenover het tehuis trof de politie een auto aan die begin mei is ontvreemd in Friesland. Later bleek dat op de Grotestraat een auto was gestolen die even later op de Pastoorstraat werd teruggevonden. De politie gaat ervan uit dat deze diefstal door hetzelfde drietal is gepleegd. Vermoedelijk zijn de drie mannen vervolgens te voet verder gegaan totdat ze uit een schuur bij een woning aan de Wezerweg drie fietsen ontvreemden. De zoon des huizes zag deze diefstal en stapte samen met zijn vader in de auto. Het tweetal achtervolgde de drie inbrekers op de fiets en op de Ceresweg kon het drietal worden klemgereden. Een vechtpartij tussen de drie verdachten en de twee Wellenaren was het gevolg. De verdachten sloegen hierbij het tweetal met ijzeren staven op het hoofd. Vervolgens werden beide mannen uit de auto getrokken en vertrokken de verdachten met de auto van de Wellenaren. Van de inbrekers ontbeekt tot op dit moment elk spoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (De leeftijd van de vader is op dit moment nog niet bij de politie bekend.)