Gemeente Eemsmond


maandag 28 mei 2001

Kort verslag van de inspraak-/informatieavond Hoofdstraat Uithuizermeeden in de raadzaal van het gemeentehuis te Uithuizen op 21 mei 2001.

Aanwezig: zie presentielijst

De heer Tiekstra heet een ieder hartelijk welkom. Hij vertelt dat de verkeerscommissie haar advies in nauwe samenwerking met de sector Ruimte in concept klaar heeft. Overeenkomstig de toezegging van de heer Tiekstra op 28 maart 2001 zou dat advies eerst besproken worden met de bewoners.

Eerst daarna gaat het advies naar het college van Burgemeester en Wethouders.

De verkeerscommissie heeft alle suggesties die zijn gedaan tijdens de inspraak-/informatieavond zorgvuldig tegen elkaar afgewogen.

De heer Luurtsema licht aan de hand van tekeningen (zie bijlage) de voorstellen van de verkeerscommissie toe, waarna de plannen in bespreking worden gegeven.

De aanwezigen kunnen zich unaniem in de voorgestelde plannen vinden. Daarbij wordt nog wel aandacht gevraagd voor de volgende zaken:
* 'kleedt de rotonde mooi aan', zodat het niet zon rommeltje wordt als op de rotonde Provinciale weg J.F. Kennedylaan. De heer Tiekstra zegt toe dat hier aandacht aan wordt besteed;
* over het al dan niet verwijderen van de aanwezige vangrail zijn de meningen verdeeld. Uit oogpunt van Duurzaam Veilig hoort een vangrail niet thuis naast een weg binnen de bebouwde kom met een snelheidsregime van 50 km per uur. Een mogelijkheid is om de vangrail te vervangen door een heg. De sector Ruimte zal een en ander bekijken en uitwerken;

* het gedeelte op de hoek Langelandsterweg Hoofdstraat wordt slecht onderhouden. Het onkruid staat daar hoog. Een en ander wordt bij de sector Ruimte aangekaart.

De heer Tiekstra is blij dat de plannen goed zijn ontvangen. Voordat begonnen wordt met de aanleg van de rotonde en de aanpassingen van de kruising Tjarietweg Schapeweg Hoofdstraat, wordt nog een informatieavond belegd.

De heer Tiekstra bedankt een ieder voor de inbreng en wenst de aanwezigen een wel thuis.

Uithuizen, 22 mei 2001