Gemeente Soest

B&W besluiten week 21

B&W-beslissingen d.d. 22 mei 2001

Subsidies voor SWOS en Vrouwenraad
Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) ontvangt een subsidie van 5000 gulden. Met dit geld gaat de SWOS onder meer cursussen opzetten voor vrijwilligers en voor een klankbordgroep, vrijwilligersbeleid formuleren en de gids voor SWOS-vrijwilligers actualiseren. De Vrouwenraad krijgt 1700 gulden voor de cursus 'hoe maak ik als vrijwilliger goede sociale contacten'. Beide bedragen komen uit de post 'kadervorming vrijwilligers'.

Geen berging op perceel Ereprijsstraat 179
Het gemeentebestuur wil geen medewerking verlenen aan de bouw van een berging/tuinhuisje op het perceel Ereprijsstraat 179 te Soest. De bestemming van de grond is volgens het bestemmingsplan 'Smitsveen' namelijk tuin. Een vrijstellingsprocedure wordt niet gestart, omdat de kans van slagen minimaal is. Vrijstelling is alleen mogelijk als tuinhuisjes een maximale oppervlakte heeft van 6 vierkante meter en een maximale hoogte van 2,50 meter. De aanvrager van Ereprijsstraat 179 heeft een aanvraag ingediend voor een berging/tuinhuisje van 11,25 vierkante meter en een hoogte van 2,70 meter.

Bomen op percelen Eikenhorstweg 2c en Eikenhorstweg 4 mogen niet worden gekapt
De aanvragen voor het kappen van bomen op de percelen Eikenhorstweg 2c en Eikenhorstweg 4 te Soest worden niet gehonoreerd. De angst van de aanvragers was dat de bomen ziek zijn en daardoor konden omvallen. De afdeling Groen en Milieu heeft ter plekke geconstateerd dat de bomen kerngezond zijn. De aanvragers hebben geen bezwaren tegen de weigering.

Geen erfafscheiding op perceel Hofstedering 311 te Soest Voor het bouwen van een erfafscheiding op het perceel Hofstedering 311 te Soest wordt geen bouwvergunning verleend. Het perceel valt binnen de grenzen van het bestemmingsplan 'Boerenstreek 1995' en de grond van het betreffende perceel is aangewezen voor de realisatie van toekomstplannen. Dat laatste betekent dat de globale bestemming van de grond nog moet worden uitgewerkt.

Sloop bedrijfspand Weteringpad 11 te Soest
Het bedrijfspand van Qualitytech aan het Weteringpad 11 te Soest wordt gesloopt. De eigenaar van de grond heeft nieuwbouwplannen en daarvoor een bouwplan ingediend. Deze plannen liggen momenteel ter inzage voor betreffende commissieleden. In het te slopen pand is asbest aangetroffen, dat door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf wordt verwijderd.

Bouwvergunning voor appartementencomplex Dr. De Voslaan Zodra de brandweereisen zijn verwerkt, gaat het gemeentebestuur akkoord met een bouwvergunning voor het appartementencomplex Dr. De Voslaan. Door een klein aantal omwonenden is bezwaar ingediend tegen de bouwplannen. Deze bezwaren zijn niet- ontvankelijk verklaard, omdat argumenten worden aangedragen die niet kunnen leiden tot weigering van de bouwvergunning.

Aanvraag twee noodlokalen Montessorischool
Als er geen zienswijzen komen, dan stemt het gemeentebestuur in met de vrijstellingsprocedure en de bouwvergunning voor twee noodlokalen voor de Montessorischool aan de Steenhoffstraat 26 te Soest. De noodlokalen worden gebruikt als lesruimte en als speellokaal. Voor de realisatie moet het voormalig scoutinggebouwtje worden afgebroken. Het andere lokaal komt achter de woningen aan de Talmalaan te staan.

Laatst bijgewerkt: 23.05.01 09:19